Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Moldova simplifică procedura de obținere…

Moldova simplifică procedura de obținere a vizelor pentru 60 de state

Foto: tunisievisa.info

Cetățenii din 60 de state vor putea obține mai ușor viză pentru Republica Moldova, iar procedura de eliberare a permiselor de ședere în scop de muncă și afaceri va fi simplificată. Subiectele au fost discutate pe 23 octombrie, în cadrul unei ședințe la Guvern, se arată într-un comunicat de presă.

Am încercat să aflăm care este lista cu statele ce vor putea obține mai ușor viza. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Alexandr Roitman, a declarat că la moment nu există o listă cu statele respective și că aceasta va apărea atunci când legislația va fi aprobată.

Pentru a fi simplificate procedurile de eliberare a vizelor, s-a propus modificarea legislației în vigoare. Pentru o vizită, o călătorie turistică în Moldova, cetățenii străini vor prezenta cererea de acordare a vizei, însoțită de pașaport, iar pentru obținerea vizei de transport, suplimetar vor fi prezentate permisul de conducere, documentele de înmatriculare a vehiculului și copia autentificată de pe licența companiei de transport.

Guvernul susține că odată cu aceste schimbări va fi redus pachetul de acte prezentat pentru documentare de la 10 la 6, perioada de examinare a actelor de ședere pentru lucrătorii imigranți va fi micșorată de la 25 la 15 zile, iar termenul de perfectare a permisului de ședere va fi micșorat de la 30 la 7 zile calendaristice.

În prezent, cetățenii din 100 de state pot călători în Moldova fără vize, pentru cetățenii din 57 de state este stabilit regimul de vize, iar cetățenii din 38 de state pentru deschiderea vizei au nevoie de invitația unei persoane fizice sau juridice din țara noastră.

Foto: tunisievisa.info
Reporter stagiar: Milena Onisim