(doc) Una dintre judecătoarele reținute ieri de CNA este soția decanului de la facultatea de Drept de la USM

liuba-branza-foto

Judecătoarele de la Curtea de Apel Chișinău, reținute marți pentru acte de corupțieUrmărirea penală pe cauză a fost dispusă de către Procurorul General conform elementelor infracţiunii de trafic de influență, ulterior, la cauza respectivă fiind conexate cauzele penale privind elementele infracțiunii de corupere pasivă și corupere activă.

Procurorii și ofițerii anticorupție au documentat o schemă infracțională în mai multe episoade, în care sunt implicați 5 judecători, 1 procuror, 1 avocat, 1 asistent judiciar, 1 medic și un inculpat pe un dosar.

Astfel, conform materialelor cauzei penale, s-a stabilit că, judecătorii de la Curtea de Apel, precum și cei de la Judecătoria Centru, au pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari  pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare.

Una dintre judecătoarele reținute este Liubovi Brînza, soția decanului de la facultatea de Drept de la USM Sergiu Brînza, care, de asemenea a fost reținut de procurori la începutul lui octombrie curent, într-un dosar de corupție, scrie anticorupție.md.

 

În declarația de avere și interese personale pentru 2017, Liubovi Brînza a raportat venituri de 472 de mii de lei din salariul său și al soțului. Cuplul mai declară o jumătate dintr-un garaj, dintr-o construcție și dintr-un apartament de 120,8 metri pătrați, evaluat la peste un milion de lei.

Sergiu Brînză este vizat într-o cauză penală pornită pe faptul săvârșirii infracțiunilor de corupere pasivă și activă. Acesta a fot plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, pe data de 11 octombrie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente