06:14:33 20.04.2024
Stiri

Cine este noul șef de la Autoritatea Aeronautică Civilă, numit după DEMISIA lui Radu Bezniuc: „Persoană de încredere a ministrului Chiril Gaburici”

Politică 24.10.2018 09:35 Vizualizări2452 Autor: Ziarul National
Cine este noul șef de la Autoritatea Aeronautică Civilă, numit după DEMISIA lui Radu Bezniuc: „Persoană de încredere a ministrului Chiril Gaburici” Runway 08
Octavian Nicolăescu


Șeful Autorității Aeronautice Civile (CAA), Radu Bezniuc, criticat recent de premierul Pavel Filip, și-a dat demisia la sfârșitul săptămânii trecute.

Locul acestuia a fost deja ocupat de Octavian Nicolăescu, scrie pe pagina de Facebook „Runway 08”, care urmărește traficul aerian al R. Moldova.

Potrivit LinkedIn, între anii 1997 și 2011, Nicolăescu a îndeplinit mai multe funcții în cadrul Î.S. Aeroportul Internațional Chișinău, printre care și director administrativ.

Ulterior, acesta a fost angajat în cadrul companiei „Moldcell”, unde a activat până la numirea în funcția de șef la CAA.

„Se pare că domnul Nicolăescu este o persoană de încredere a ministrului Chiril Gaburici”, notează sursa citată.

Menționăm că, la începutul acestei luni, premierul Pavel Filip l-a certat, într-o ședință de Guvern, pe șeful Autorității Aeronautice Civile, Radu Bezniuc, care ocupa funcția respectivă din vara anului 2016, pentru faptul că ar fi „umflat” bugetul instituției.

Referindu-se la o analiză, Filip a anunțat că la această instituție a fost identificat un excedent bugetar de 40 de milioane de lei.

„Eu cred că cei care nu pot gestiona corect o instituție, nu au ce face în fruntea acestor instituții pur și simplu. Trebuie să avem o atitudine grijulie, dar nu să încercăm să ne mărim bugetele în așa mod, încât apoi să inventăm diferite posibilități pentru a cheltui banii pe parcursul anilor”, a declarat atunci Pavel Filip.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md