Un tânăr intenționa să ajungă în Anglia cu bagajul plin cu țigări de contrabandă

Polițiștii de frontieră în conlucrare cu angajații vamali au anihilat o tentativă de trecere ilegală peste frontiera de stat a 8000 de ţigarete, cu timbru de acciz al Republicii Moldova. Cazul a fost înregistrat în seara zilei de ieri, la ieşire din ţară, prin punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău.

În jurul orei 20:30, pentru formalitățile de control al pasagerilor cursei Chișinău-Londra s-a apropiat un tânăr cu dublă cetățenie, moldovenească și românească.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră de comun cu vameșii au supus unor verificări suplimentare atât cetățeanul de 29 de ani, cât și bagajele acestuia. Ca urmare a scanării bagajului de cală cu aparatul de raze X-ray şi prelevării imaginilor, au fost depistate 8000 de ţigarete „Marlboro Gold”.

În aceste condiţii, pentru contravenţia comisă, a fost întocmit proces-verbal. Codul Contravenţional al RM prevede confiscarea ţigaretelor şi achitarea unei amenzi de până la 4500 lei.

După finalizarea procesului de documentare cetăţeanul şi-a putut continua călătoria.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.