‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaTop 20 companii lidere în vânzarea pesticidelor

Top 20 companii lidere în vânzarea pesticidelor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Anul 2017 a fost „anul de cotitură” pentru industria agrochimică, având importanță istorică. Majoritatea companiilor internaționale globale ce erau clasificate ca de nivelul doi, au făcut restructurări şi achiziţii masive pentru a atinge maximul vânzărilor. Acest lucru a dus la crearea unui nou model al industriei globale de pesticide, deoarece toate companiile agrochimice mari au trecut la o nouă etapă de dezvoltare, scrie Agroxxi.

Analizând Top 20 din 2017, remarcăm că Dow Chemical și DuPont, după fuziune, au ocupat locul 4 cu noul nume DowDuPont. Iar compania ADAMA a urcat în clasament până la poziţia a şasea.

În ceea ce privește performanța afacerilor, cu excepția Syngenta, Bayer și DowDuPont, toate celelalte companii au înregistrat o creștere în anul 2017. Companiile agrochimice chinezești s-au dezvoltat cel mai rapid, cinci dintre cele șase companii incluse în Top 20 au înregistrat o creștere a vânzărilor cu mai mult de 30%.

Vânzările totale a companiilor incluse în top în anul 2017, au ajuns la 55,19 miliarde de dolari, o creștere de 5,2% pe an, în timp ce vânzările totale ale primelor cinci au reprezentat 62% din această sumă.

‹ adv ›

După o scădere consecutivă pe parcursul a doi ani (2015: -9,6%, 2016: -2,5%), industria agrochimică globală își recâștigă poziția pe piața agricolă. Companiile BASF și Monsanto înregistrează o creștere a vânzărilor, în timp ce randamentele Syngenta, Bayer Crop Science și DowDuPont puțin au scăzut.

În anul 2017, după fuziunea reușită dintre ADAMA și Sanonda, ADAMA a urcat pe locul șase în top 20 la nivel mondial, iar vânzările de pesticide au crescut cu 5,7%, în principal datorită eforturilor companiei de a dezvolta produse speciale pentru diferite regiuni. Este de remarcat faptul că, în ultimii 20 de ani, ADAMA şi-a triplat mediile.

Ratingul companiei FMC a ajuns de la locul nouă în anul 2016, pe locul șapte în 2017. Vânzările companiei au crescut cu 11,5% (2016: + 0,8%). În anul 2017, FMC a achiziționat o parte din întreprinderile pentru protecția plantelor de la fostul DuPont, ceea ce a contribuit la o creștere semnificativă a vânzărilor. În al patrulea trimestru al anului 2017, întreprinderile achiziționate au acumulat vânzări suplimentare în valoare de 193 milioane USD, ceea ce reprezintă cu 40% mai mult decât în ​​anul precedent.

‹ adv ›

În anul 2017, vânzările de pesticide UPL, calculate în dolari americani, au crescut cu 11,9%, în principal datorită performanței produselor-cheie de glufosinat, mancozeb și lansării de noi produse. Compania UPL, numai în anul 2017, a lansat 101 de produse, 19% dintre care au fost inovatoare.

Vânzările companiei Nufarm, calculate în dolari americani, au crescut cu 15,2%, nu şi în Europa, unde Nufarm a suferit pierderi de 2%. În anul fiscal 2017, vânzările Sumitomo Chemical au crescut cu 5%, datorită achiziției companiei indiene de pesticide Excel Crop Care și companiei australiene producătoare de insecticide Botanical Resources.

În anul 2017, vânzările Arysta Life Science au crescut cu 4,5%, ajungând la 1,897 miliarde de dolari. Cu puțin timp înainte de încheierea valurilor de fuziuni și achiziții, Arysta a fost achiziționată de compania indiană UPL de la Platform Specialty Products.

Cinci companii – Nutrichem, Shandong Rainbow, Nanjing Red Sun, Jiangsu Yangnong și Zhejiang Wynca, au reușit să atingă o creștere progresivă de 30%. Sichuan Leshan Fuhua Tongda Agro-chemical Technology a raportat o creștere de 15,8%, calculată în dolari.

Pe măsură ce agricultura devine mai complexă, este de așteptat ca fuziunea între firmele mici, mijlocii și mari să crească și pe viitor.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›