(foto, video) Top 10 fotbaliști din istorie care au peste 1000 de meciuri jucate. Cine sunt aceștia

collage jucători cu multe meciuri

Peste 1000 de jocuri oficiale în cariera profesională. Nu fiecare fotbalist se poate lăuda cu o asemenea performanță, dar totuși în istoria fotbalului sunt 25 de fotbaliști care au reușit acest lucru. Unii din aceștia sunt încă activi și își pot îmbunătăți rezultatele. Vezi mai jos lista jucătorilor care au în palmares peste 1000 de partide oficiale.

#Peter Leslie Shilton – 1390 meciuri

Undated: Peter Shilton of Southampton in action during a first division match at the dell in Southampton. Mandatory Credit: David Cannon/Allsport

Peter Leslie Shilton este un fost fotbalist englez care a jucat pe poziția de portar. El deține recordul la numărul de meciuri jucate pentru echipa națională de fotbal a Angliei, având mai multe ca oricine, 125 la număr, și de asemenea el deține recordul mondial absolut, all-time, la numărul de apariții pe teren în toate competițiile oficiale cu un total de 1390 de meciuri jucate. Acesta a jucat pentru așa echipe ca: Leicester City, Stoke City 110, Nottingham, Southampton, Derby County, Plymouth Argyle FC, Wimbledon, Bolton Wanderers, Coventry City FC, West Ham, Leyton Orient și naționala Angliei.

#Rogério Mücke Ceni – 1234 meciuri

AP_050715014762-960x600

Rogério Mücke Ceni este un fotbalist brazilian retras din activitate, care a evoluat pe postul de portar. Aproape întreaga sa carieră de peste două decenii, el și-a petrecut-o la São Paulo FC, club cu care a câștigat 20 de trofee. De asemenea el a marcat peste 100 de goluri pe durata carierei sale, toate fiind din penalty-uri și lovituri libere directe, devenind recordman absolut la acest capitol. El a fost recunoscut de Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului ca portarul care a marcat cele mai multe goluri din istoria fotbalului.

#Roberto Carlos – 1132 meciuri

MADRID, SPAIN - SEPTEMBER 28: Roberto Carlos of Real Madrid in action during the UEFA Champions League Group B match between Real Madrid and Roma at the Santiago Bernabeu Stadium on September 28, 2004 in Madrid, Spain. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Roberto Carlos, este un fost fotbalist brazilian și actual antrenor al clubului Delhi Dynamos din Indian Super League. El este considerat cel mai bun fundaș stânga din toate timpurile. Roberto Carlos a participat cu echipa națională de fotbal a Braziliei la trei Campionate Mondiale de Fotbal, ajutându-și echipa să ajungă în finala ediției din 1998 și să o câștige pe cea din 2002. Înainte de a ajunge la Corinthians și Fenerbahce, Roberto Carlos a evoluat la Real Madrid timp de unsprezece sezoane, jucând pentru club în 584 de meciuri în toate competițiile și marcând 71 de goluri. Cu Real el a câștigat La Liga de patru ori, Liga Campionilor de trei ori, și Cupa Intercontinentală de două ori. În martie 2007 el a devenit unul din cei cinci jucători care au jucat mai mult de 100 de meciuri în Liga Campionilor la moment.

#Xavier Hernández – 1119 meciuri

xavi hernandez

Xavier Hernández Creus este un fotbalist spaniol care joacă pe postul de mijlocaș la clubul Al Sadd SC și la naționala Spaniei. A câștigat Campionatul European de Fotbal 2008, Campionatul Mondial de Fotbal 2010, La Liga de 5 ori cu Barcelona și a fost nominalizat la Balonul de Aur FIFA 2010, unde concurenții lui au fost chiar coechipierii săi de la Barcelona, Lionel Messi și Andres Iniesta. Acesta a jucat peste un deceniu la clubul de fotbal FC Barcelona, în academia căreia și-a început antrenamentele.

#Raymond Neal „Ray” Clemence – 1118

clemet

Fost fotbalist din Anglia care a jucat pe poziția de portar, ulterior a fost antrenorul echipelor Tottenham și Barnet. Pe parcursul carierei sale de fotbalist acesta a jucat pentru așa echipe ca: Scunthorpe United, Liverpool și Tottenham.

#Javier Zanetti – 1114 meciuri

zanneti

Javier Adelmar Zanetti este un fost fotbalist argentinian care juca pe postul de fundaș dreapta sau mijlocaș defensiv. Cea mai mare parte a carierei sale Zanetti și-a petrecut-o la clubul italian din Serie A Inter Milano, unde a jucat 19 ani între 1995 și 2014, fiind și căpitanul echipei din 1999, fapt pentru care și-a căpătat porecla ”Il Capitano„ (Căpitanul). Javier Zanetti deține recordul de cel mai selecționat jucător din istoria naționalei de fotbal a Argentinei. În componența ei el și-a reprezentat țara la Jocurile Olimpice din 1996 și la două Campionate Mondiale de Fotbal și la cinci ediții Copa América.

#Pat Jennings – 1089 meciuri

pat-jennings-100-caps1-650x474

Pat Jennings este un fost fotbalist din Irlanda de Nord care a jucat pe poziția de portar. PE parcursul carierei sale acesta a jucat la așa echipe ca: Arsenal, Tottenham, Everton.

#Iker Casillas – 1085 meciuri

iker-casillas

Iker Casillas Fernández  este un fotbalist spaniol, care evoluează la clubul de fotbal portughez FC Porto și la echipa națională de fotbal a Spaniei pe postul de portar și în calitate de căpitan. În 2008 el a fost căpitanul echipei naționale a Spaniei care a câștigat primul Campionat European din ultimii 44 de ani, a fost căpitan al echipei Spaniei care în 2010 a câștigat primul Campionat Mondial, iar în 2012 a reușit să câștige din nou Campionatul European de Fotbal. Casillas a jucat peste un deceniu la echipa Real Madrid, de unde și-a început cariera.

#Anthony Ford – 1082 meciuri

Fost fotbalist din Anglia care a jucat pe poziția de fundaș-dreapta.

#Gianluigi Buffon – 1082 meciuri

buffon

Gianluigi  Buffon este un jucător italian de fotbal. Evoluează pe postul de portar la clubul francez PSG. Este considerat a fi unul dintre cei mai buni portari din toate timpurile. El a fost nominalizat de patru ori în cariera sa ca Portarul Anului. De asemenea, este jucătorul cu cele mai multe selecții la Echipa națională de fotbal a Italiei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente