15:00:12 28.03.2024
Stiri

Reprezentanții Consulatului R. Moldova la Madrid au GĂSIT moldovenii ținuți OSTATICI în Spania: Urmează a fi repatriați în R. Moldova

Social 23.10.2018 13:35 Vizualizări2210 Autor: Ziarul National
Reprezentanții Consulatului R. Moldova la Madrid au GĂSIT moldovenii ținuți OSTATICI în Spania: Urmează a fi repatriați în R. Moldova


Solicitarea de a fi salvați a celor 26 de cetățeni ai R. Moldova duși la strâns usturoi în Spania a fost auzită, iar reprezentanții Consulatului nostru la Madrid au mers deja la fața locului.

Într-un filmuleț video făcut public de Curaj TV erau arătate condițiile mizere în care sunt impuși să locuiască moldovenii, cărora le-au fost luate documentele, îndură foame și sunt amenințați cu „împușcarea”, dacă încearcă să plece.

CITIȚI și VIDEO // 26 de cetățeni ai R. Moldova, ținuți OSTATICI în Spania, unde au mers la strâns usturoi: Le-au fost luate documentele, locuiesc în condiții „mai ceva ca la stână” și suferă de foame

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că grupul de moldoveni se află în regiunea Albacete, iar agentul consular al Ambasadei Republicii Moldova la Madrid s-a deplasat la faţa locului.

Ambasada a notificat autorităţile locale privind situaţia în cauză, iar organele de anchetă investighează cazul.

Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Spaniei, Violeta Agrici, a subliniat că pentru moment este important ca persoanele respective să fie asigurate cu un loc de cazare până la repatrierea lor în Republica Moldova.

„În ceea ce ţine de alte aspecte ale acestui caz, atât autorităţile spaniole, cât şi cele moldoveneşti sunt în contact şi întreprind toate măsurile necesare pentru elucidarea şi soluţionarea pozitivă a situaţiei”, a menționat ambasadorul Violeta Agrici.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md