15:25:19 23.04.2024
Stiri

„Andrei Năstase NU va participa la alegerile parlamentare. L-am sunat și i-am spus asta. El este deja condamnat”

Partide/Comunicate 23.10.2018 13:11 Vizualizări5016 Autor: Ziarul National
„Andrei Năstase NU va participa la alegerile parlamentare. L-am sunat și i-am spus asta. El este deja condamnat” captură


Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, nu va participa la alegerile parlamentare ordinare, deoarece se vor găsi motive pentru a fi împiedicat să facă acest lucru. Cel puțin, așa declară președintele „Partidului Nostru” (PN), Renato Usatîi, care l-a informat pe Năstase că anume așa se va întâmpla.

Potrivit acestuia, dacă actuala guvernare nu va găsi motive să-l excludă din cursa electorală din cauza presupuselor legături cu Fundația „Open Dialog”, atunci vor apărea alte pretexte pentru a nu fi admis în alegerile parlamentare.

„L-am sunat pe Năstase înainte de formarea acestei comisii de anchetă (care urmează să stabilească dacă Fundația „Open Dialog” a finanțat unele partide din R. Moldova n.r.) și i-am spus că el nu va participa în aceste alegeri. PD încă nu a renunțat și la ideea de organizare a alegerilor la finele lunii decembrie curent. În țara noastră totul e posibil. Clar este că Andrei Năstase nu va participa în alegerile parlamentare, la fel cum nu voi participa nici eu. Cel puțin, așa se discută la PD”, a declarat Usatîi, ieri-seara, la emisiunea „Politica” de la Tv8.

Acesta mai spune că Vlad Plahotniuc îl urăște pe el, dar și pe Năstase, Grigore Petrenco sau Alexandr Petkov. „Cum nu îi vor permite lui Năstase să participe în alegeri? Dacă nu vor reuși să-l învinuiască de finanțarea din partea „Open Dialog”, atunci vor spune că el nu s-a comportat corect în ziua alegerilor și acesta va fi un motiv să-l pedepsească ca el să nu poată participa doi ani în orice alegeri. Dacă o mai pot suporta pe Maia Sandu, pentru că nu vor să intre în conflict cu americanii, atunci Năstase este deja condamnat. PPDA va participa în alegeri, iar Năstase nu. Acesta este planul. Așa au decis și așa vor face”, este convins fostul primar de Bălți.

Renato Usatîi a mai adăugat că nimeni nu a crezut că alegerile din Chișinău pot fi anulate, dar guvernarea a mers la acest pas, chiar dacă UE a criticat cele întâmplate: „Le este totuna. Nimeni nu mai caută argumente”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md