(OPINIE) 60% din cei care au fost la adunarea PDM nu vor vota acest partid

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Minim 60% din cei care au fost duminică la adunarea PDM nu vor vota pentru acest partid pentru că aceștia au fost aduși în Piața Marii Adunări Naționale „cu japca”. De această părere este Alexei Busioc, primarul localității Capaclia din raionul Cantemir, exprimată în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

Primarul consideră că partidul de guvernare pregătește falsificări masive pentru următoarele alegeri parlamentare și un rol în acest proces vor avea conducerile administrației locale de nivelul II. „Nivelul acesta II joacă rolul cel mai important, de asta nimeni nici nu vrea să-l scoată. Atunci, în 1998, când au fost introduse județele, puterea centrală a rămas fără mâini. Ei au înțeles că țara se descentralizează, se începe un proces normal de descentralizare și unora nu le-a fost pe plac”, spune Alexei Busioc. În opinia lui, nivelul II de administrație se reactivează doar în timpul alegerilor. „Scopul lor este unul singur – de a manipula”, consideră primarul.

Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, consideră că duminică cetățenii au fost martorii unei farse, unei încercări de a cimenta o iluzie de putere, forță și succes a Partidului Democrat. În opinia politicianului, prin acest eveniment, PDM mai degrabă a avut de pierdut. „Ieri am asistat la o pre-campanie, de fapt, o lansare eșuată în campanie electorală pentru că numărul de oameni și entuziasmul lor arăta vădit că PDM, cu toate resursele financiare, administrative, nu a reușit să realizeze nimic tangibil astfel ca oamenii să-și dorească să iasă și să susțină acest partid”, afirmă Mihai Popșoi.

Ștefan Gligor, director de programe al Centrului de Politici și Reforme, este de părere că din punct de vedere politic și politologic evenimentul de duminică nu are niciun sens. „Ei și-au adăugat 2-3% la ratingul negativ și au adăugat x% opoziției ca votanți. Ceea ce se construiește prin intimidare, frică sau amenințare și șantaj, nu poate aduce beneficii politice. Suportul real vine din realizări și ei cumva încearcă să reia pe ultima sută de metri trendul ăsta de a demonstra realizări economice cum face Lukașenko în Belarus”, consideră Ștegan Gligor.

În cadrul Adunării Naționale cu genericul „PDM Pentru Moldova”, desfășurată duminică, 21 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale, Partidul Democrat din Moldova a stabilit principiile care vor sta la baza programului său politic în următorii ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...