Usatîi: Șor are sarcina de 15 deputați în viitorul Parlament, Dodon – 30-35, iar toți împreună cu Plahotniuc – 70 de mandate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a pus în fața primarului de Orhei, Ilan Șor, președinte al formațiunii care-i poartă numele, sarcina de „a aduce” în viitorul Parlament 15 mandate de deputat. Președintele țării, Igor Dodon, împreună cu partidul pro-prezidențial al socialiștilor ar urma să obțină între 30 și 35 mandate de deputat, iar toți împreună – Plahotniuc, Șor și Dodon, mizează pentru 70 de mandate de deputat.

Cel puțin aceasta a menționat președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, de la postul de televiziune TV8, vorbind despre planurile actualei guvernări. Totodată, Usatîi spune că va face tot posibilul pentru a participa personal în alegerile parlamentare și a nu permite realizarea acestui scenariu.

„Nu iei 15 mandate – te arestăm”, aceasta i-ar fi spus, potrivit lui Usatîi, Plahotniuc primarului de Orhei, fiind vorba atât de mandatele obținute pe listă de partid, cât și candidații de pe circumscripțiile uninominale.

„Uitați-vă ce bani se cheltuie în toată țara. Ei au ideea de a colecta la toți 70 de mandate. Dodon nu va acumula mai mult de de 30-35 de mandate, orice-ar spune la Moscova și orice-ar spune alegătorilor. Dacă la prezidențiale a acumulat, cu greu 51%, iar el a căzut și a căzut rău, acum nu-l va reanima niciun fel de sesiuni foto, niciun fel de rugăciuni. El se poate canoniza, să facă orice. El a adus situația până la ceea că oamenii nu credeau nici măcar în accidentul în care a fost implicat”, a spus Usatîi în emisie directă.

Întrebat despre planurile sale pentru campania electorală și rezultatul la care se așteaptă după alegeri, președintele „Partidului Nostru” a menționat că, „așa cum am avut o perioadă foarte complicată, credeam că vom obține până la zece mandate. Acum mă simt mult mai bine, voi desfășura câteva evenimente și va fi și mai bine, deci cred că real vom obține mai mult de zece mandate”.

Renato Usatîi a reiterat că nu va face coaliție cu Partidul Democrat, dar a evitat să spună cu cine va coaliza. „Vom fi în Parlament. Vom reprezenta interesele oamenilor, vom lupta și oamenii trebuie să înțeleagă că eu voi continua lupta și voi face tot posibilul pentru a participa personal în alegeri”, a conchis Usatîi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...