13:01:35 19.04.2024
Stiri

SEMNE că trebuie să reevaluezi valorile vieții

Știri 22.10.2018 19:19 Vizualizări1725 Autor: Ziarul National
SEMNE că trebuie să reevaluezi valorile vieții Sursa: secretele.com


Valorile după care ne ghidăm viața se aseamănă unei busole. Cum ți-ai putea da seama că trebuie să le reevaluezi?

De ce oamenii ajung să aibă valori dubioase în viață? Este o întrebare pe care ne-o adresăm cu toții și la care nu am găsit niciun răspuns, încă…

Din păcate, fiecare om trece prin momente dificile în viață, perioade în care își dă seama că valorile după care s-a ghidat sunt ireale. Până la urmă, valorile sunt cele care ne ajută să luăm decizii și să ne trăim viața.

Atunci când nu suntem hotărâți în ceea ce privește lucrurile în care credem și valorile pe care le apreciem, apare confuzia.

Din fericire, există câteva simptome și pentru această „afecțiune”. Iată care sunt:

Nemulțumirea

O persoană fără valori morale este nemulțumită de tot ceea ce întreprinde. Își pune mereu la îndoială deciziile și nimic nu o poate ajuta.

Critica de sine exagerată

Pentru a evolua, trebuie să înțelegem importanța deciziei. Nu regreta că ai greșit, doar așa poți învăța! Nu te critica prea tare, ai greșit atunci pentru că ai considerat că ceea ce faci este corect!

Complexul eroului

Psihologii spun că acesta afectează mentalitatea oamenilor. Tindem să ne dorim să fim mereu cei care salvează ziua. Nu putem face asta de fiecare dată!

Sensibilitatea excesivă

Acest aspect este strâns legat de critica exagerată. Dacă ești genul acesta de persoană, probabil că orice critică venită din afară te va afecta.

Nu te poți decide

Persoana cu valori morale precare nu poate decide pentru sine. De ce? Pentru că pur și simplu nu știe ce trebuie să aleagă, însă îi este și frică să nu greșească.
Dacă experimentezi astfel de stări, fii mai atent la valorile după care îți conduci viața!

Negativismul

Cum îți vezi viitorul? Dacă răspunsul este unul negativ, atunci paharul tău este aproape plin și vei ceda curând. Înainte de a face asta, mai bine te-ai reorienta, cu privire la valorile după care îți conduci viața.

Perfecțiunea

Poate aceasta este cauza principală pentru care ar trebui să îți revizuiești valorile în viață. Nimeni nu este perfect și, așa cum am menționat mai sus, ai dreptul să greșești!

Te simți mai bine dacă faci mereu ceea ce trebuie? Cine spune că trebuie să faci asta? Orientează-te după nevoile tale, nu ale celor din jur!

Impulsivitatea

Dacă simți că nu poți ieși dintr-o anumită situație sau nu te îndrepți către viața la care sperai, apar complexele și automat te comporți impulsiv.

Fixează-ți alte priorități!

Plictiseala

Cel mai cel dintre semne. Te-ai plictisit de viață și de tot ce te înconjoară. Ce ai de făcut acum? Îți spun eu, schimbă-ți valorile! Este singurul mod prin care te poți bucura din nou de viață!

Sursa: secretele.com


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md