/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO. VIDEO/ Cel mai lung pod maritim din lume va fi deschis în China. Acesta are 55 de km

missing
22 octombrie 2018, ora 19:18

Președintele chinez, Xi Jinping, este așteptat să participe ceremonie de deschidere de la Zhuhai marți.

Podul de 55 kilometri ar fi trebuit să fie construit până în 2016, dar din cauza întârzierilor repetate acest lucru a fost posibil abia în acest an.

Această construcție gigant – care a avut nevoie de 9 ani pentru a fi finalizată – are o lungime de 55 de kilometri și cuprinde șase benzi, patru tuneluri și patru insule artificiale.

Pentru construcția acestuia, neoficial, s-au cheltuit 20 de miliarde de dolari și este rezultatul unei colaborări internaționale. A fost construit cu 400.000 de tone de oțel.

„Au fost implicați experți din Marea Britanie, SUA, Elveția, Japonia și Olanda. În total, sunt oameni din 14 țări.” – a declarat la începutul anului Gao Xinglin, șeful echipei de construcție a podului.

Podul va reduce timpul necesar traversării între China, Macao și Hong Kong, de la 3 ore la 30 de minute, însă proiectul a fost criticat din cauza cheltuielilor foarte mari și a riscului de producere a accidentelor.

Podul s-a confruntat, de asemenea, cu critici publice privind standardele de siguranță. Șapte muncitori au murit la construirea acestuia , iar alți 275 au fost răniți.

Foto: twitter/ CGTN

Foto: twitter/ People’s Daily

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram