‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
4.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriOpinie: Ucraina ar putea schimba cultura de sfeclă de zahăr pe cea de sorg...

Opinie: Ucraina ar putea schimba cultura de sfeclă de zahăr pe cea de sorg zaharat

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În următorii 8-10 ani Ucraina ar putea trece de la cultivarea sfeclei de zahăr la cultura de sorg. Specia devine din ce în ce mai importantă. Sorgul are capacitatea să reziste la temperaturile ridicate din timpul verii, oferind chiar producții importante și în condiții de stres hidric.

Potrivit directorului general al Societății Științifice și de Producție „Ukrsorgo”, Yaroslav Bardin, sorgul zaharat permite obținerea a 12 tone de sirop zaharat de 80% la hectar, cu mult mai mult în comparație cu sfecla de zahăr, notează Agrotimes.

„Dacă zahărul alb produs din sfeclă de zahăr conține aproape 100% zaharoză, atunci zahărul obținut din sorg este glucoză, fructoză, zaharoză, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier”, a spus Yaroslav Bardin.

Potrivit lui Bardin, această cultură este ecologică. Pentru a cultiva sorg ai nevoie doar de semințe și atât, iar în timpul creșterii plantelor nu este nevoie de utilizarea pesticidelor.

În prezent, sorgul este cultivat în peste 90 de țări, pe 5 continente, fiind a 5-a cultură ca importanță la nivel planetar. Peste jumătate din producția internațională de sorg este destinată alimentației (boabele ca atare și folosite în făinurile compozite destinate panificaţiei glutenice şi aglutenice, sucul dulce extras din tulpini, utilizat la fabricarea siropului, oţetului şi a altor produse alimentare).

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›