21:37:03 16.04.2024
Stiri

VIDEO // 26 de cetățeni ai R. Moldova, ținuți OSTATICI în Spania, unde au mers la strâns usturoi: Le-au fost luate documentele, locuiesc în condiții „mai ceva ca la stână” și suferă de foame

Social 22.10.2018 14:36 Vizualizări8047 Autor: Ziarul National
VIDEO // 26 de cetățeni ai R. Moldova, ținuți OSTATICI în Spania, unde au mers la strâns usturoi: Le-au fost luate documentele, locuiesc în condiții „mai ceva ca la stână” și suferă de foame


UPDATE 15.15 // Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații s-a autosesizat pe marginea cazului celor 26 de moldoveni ținuți ostatici în Spania și anunță că a pornit o investigație care ar putea viza traficul de ființe umane, cu scopul exploatării prin muncă.

Poliția îi îndeamnă pe cei care au avut de pătimit de pe urma unor asemenea acțiuni să telefoneze la numărul 022/254998 sau să se adreseze personal pe adresa str. V. Alecsandri nr.1, et.3, mun.Chișinău.

***

Un grup de 26 de moldoveni, plecați prin intermediul unei agenții din R. Moldova la muncă în Spania, solicită ajutor.

Deși li s-a promis că o să lucreze la strâns usturoi cu 5 euro pe oră, ajunși la destinație li s-au luat documentele și li s-a spus că plata va fi mai mică.

Unul dintre ei a filmat și condițiile mizere în care au fost cazați și i-a trimis imaginile activistului Oleg Brega, care le-a făcut publice.

„Mai ceva ca la stână”, zice vocea de după cadru despre condițiile în care au fost cazați moldovenii. Acesta arată că și frigiderul care ar trebui să asigure hrana pentru toți cei 26 de moldoveni este gol, adăugând că nici de lucru nu prea este, iar ei îndură foame.

„Doamna Mariana”, reprezentanta agenției de la Chișinău care i-a dus în Spania, le-a promis că o să vină să-i ia acasă, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Între timp, moldovenii sunt amenințați de către patron să stea acolo până când își va dori el, în caz contrar o să fie „împușcați”.

„Faceți cumva să ne scoateți de aici”, spune tânărul la final.


Video: CurajTV


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md