(foto) Cum decurg lucrările de reconstrucție a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor”

collage

Scările de granit din Parcul „Valea Morilor” sunt în reconstrucție din luna mai a anului curent. După jumătate de an, lucrările continuă, iar până acum, au fost betonate și placate integral majoritatea zidurilor de sprijin, se betonează treptele, iar din partea de sus mai multe trepte au fost deja finisate în variantă finală.

După cum a informat pretorul sectorului centru, Pavel Rusu, pe șantier procesul de reconstrucție se desfășoară fără abateri, iar graficul de lucrări aprobat de către autorități este devansat pe anumite poziții. Totodată, s-au executat lucrările de trasare a apeductului, care urmează a fi dat în exploatare. Alte lucrări aferente proiectului au vizat curățirea și tăierea arborilor bolnavi și avariați din vecinătatea scării de granit.

img (1) img (2) img (3) img (4) img (5) img (6) img

Lucrările de reabilitare a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor” au demarat în luna mai 2018 și urmează a fi finalizate în iulie 2019.

Responsabil de implementarea proiectului de reconstrucţie, precum şi beneficiar al proiectului este Pretura sectorului centru. Proiectul de reconstrucție a scării de granit este realizat în baza unui grant în valoare de 18 milioane 970 mii lei (circa 920 mii EURO) din partea Consiliului local al Sectorului 1 a municipiului Bucureşti, România. Totodată, contribuția Primăriei municipiului Chişinău constituie 5 la sută din valoarea proiectului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente