/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Erdogan spune că Turcia va dezvălui marți adevărul în cazul uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi

missing
22 octombrie 2018, ora 14:02

“Vom căuta dreptate şi vom dezvălui adevărul”, a spus Erdogan în cadrul unei manifestaţii care a avut loc la Istanbul.

Declaraţia preşedintelui turc a fost făcută în contextul în care Arabia Saudită, la două săptămâni după dispariţia jurnalistului saudit, a recunoscut că acesta a fost ucis la 2 octombrie în consulatul saudit de la Istanbul.

Riadul a anunţat că a concediat cinci oficiali de rang înalt şi a arestat 18 saudiţi în urma investigaţiei iniţiale. Cu toate acestea, Erdogan a exprimat scepticism pentru explicaţia Arabiei Saudite privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi.

“De ce au venit cei 15 bărbaţi aici? De ce au fost arestaţi 18?” a întrebat preşedintele turc.

Jamal Khashoggi era editorialist al cotidianului american The Washington Post şi îl critica pe prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman. Acesta a fost declarat dispărut la data de 2 octombrie, după ce a intrat în sediul consulatului Arabiei Saudite în Istanbul pentru a-şi depune documentele de căsătorie şi nu a mai ieşit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram