Cum poți să devii voluntar la tine în oraș. Cheamă echipa CMTC la tine în liceu și vei cunoaște care este rolul activismului civic

42911717_2162156094050772_7580684558102691840_o

Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău revine cu cea de-a II-a ediție a proiectului ,ABSTRACT”. Acesta este menit să informeze tinerii despre educația non-formală și rolul activismului civic.

În acest an, acesta își propune să cuprindă un eșantion de 2500 (prima etapă) de tineri din diferite instituții de învățământ din Capitală și din suburbii. Astfel, va fi divizat în 3 etape, prima etapă se va desfășura în perioada 22 octombie-22 decembrie.

În cadrul acestei perioade membrii CMTC vor vizita mai multe instituții, unde împreună cu alți reprezentanți ai ONG-urilor vor instrui elevii în ceea ce ține de:

#Conceptul de educație non-formală

#Sensibilizarea tinerilor cu privire la importanța educației non-formale ca formă participativ-activă în viața societății

#Informații despre posibilitățile de implicare în activitățile de voluntariat.

După sesiunile instructive, elevii vor avea posibiliatea să afle informații de la reprezentanții diferitor ONG-uri despre cum pot să se implice în diferite activități.

La sfârșitul vizitei, tinerii vor primi din partea CMTC câte un ghid despre educația non-formală, de unde vor avea posibilitatea să asimileze mai eficace informația furnizată în cadrul training-ului.

Fiecare etapă se va finisa cu un panel de discuții la care vor participa circa 100 de tineri din instituțiile vizate(câte 5 din fiecare), în cadrul căruia aceștia vor propune diverse idei care pot fi ulterior implementate de către CMTC.

Dacă dorești ca CMTC să viziteze instituția ta nu ezita să lași un mesaj pe pagina de Facebook a Consiliului Municipal de Tineret din Chișinău

hhProiectul este realizat în parteneriat cu Direcția Generala Educație, Tineret și Sport.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente