/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Protest la Sipoteni. Sătenii au blocat trenul spre Chișinău pentru două ore

missing
22 octombrie 2018, ora 12:25

Așa arăta azi dimineață stația trenului la Sipoteni. Sătenii au protestat pentru că trenul cu care circulă spre Chișinău are doar două vagoane și lor nu le ajung locuri, fiind nevoiți să ajungă la muncă înghesuiți. Primarul de la Sipoteni a precizat pentru TV8 că oamenii așteaptă până la sfârșitul zilei de astăzi un răspuns, în caz contrar, reiau blocajul.

Până când nu am decis nimic. Am vorbit cu cei de la minister și așteptăm și noi răspunsurile. Oamenii așteaptă până la sfârșitul zilei să le dau un răspuns. Se soluționează problema, dacă nu, ei vor relua blocajul”, Vasile Rață, primarul satului Sipoteni.

Primarul a precizat că l-a sunat chiar pe ministrul Chiril Gaburici care i-a promis că va soluționa problema. Serviciul de presă de la ministerul Economii și Infrastracturii nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi detalii. Între timp, solicitat e TV8, responsabili de la Calea Ferată a Moldovei ne-au spus că au găsit deja soluția.

Blocarea garniturii înseamnă în primul rând punerea în pericol a siguranței circulației. Totuși, pentru ameliorarea situației și pentru transportarea călătorilor spre capitală a fost dispusă efectuarea unei opriri suplimentare în stația Sipoteni a unui tren de pasageri care traversa zona. Conducerea CFM a dispus ca în zilele de luni și vineri, atunci când traficul de călători este majorat, să circule două secții pe această cursă”, Eliza Botnari, serviciul de presă Căile Ferate.

În restul zilelor, va circula trenul cu pricina, întrucât numărul de pasageri nu este mare. Potrivit acestora, pe parcursul ultimei săptămâni, numărul pasagerilor care procurau bilete din stația Sipoteni nu a fost mai mare de 50, iar din stația Ungheni – circa 10 pe zi. Oamenii însă cer ca numărul de vagoane să fie suplimentat, iar în cazul în care această solicitare nu va fi îndeplinită, vor ieși și mâine să protesteze.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram