11:09:03 28.03.2024
Stiri

Două persoane dintre cele șase reținute în dosarul „Primăria” și-au RECUNOSCUT vina și au fost eliberate

Anticorupție 22.10.2018 11:12 Vizualizări1968 Autor: Ziarul National
Două persoane dintre cele șase reținute în dosarul „Primăria” și-au RECUNOSCUT vina și au fost eliberate Noi
Poză simbol


Două dintre cele șase persoane reținute vinerea trecută de procurorii și ofițerii anticorupție în dosarul de corupție care vizează eliberarea și obţinerea frauduloasă a actelor pentru diverse construcţii din Chișinău și-au recunscut vina.

Centrul Național Anticorupție (CNA) anunță că acestea au fost eliberate din arest în baza încheierii acordului de recunoaştere a vinovăţiei.

Alte trei persoane au fost plasate în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar una - în izolatorul CNA pentru 20 de zile.

Printre cei reținuți vineri se numărau și trei angajați de la Primăria Chișinău - șeful adjunct al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare din cadrul Primăriei Chișinău, doi subalterni de-ai săi, dar și un expert tehnic şi doi intermediari.

În total, 25 de persoane au fost escortate la audieri, persoanele publice din cadrul Primăriei fiind bănuite că ar fi organizat o schemă infracţională, prin intermediul căreia facilitau perfectarea actelor pentru diferite tipuri de construcţii din Chişinău. Prin intermediul unor persoane, care interacţionau cu solicitanţii de documente, funcţionarii Primăriei urgentau perfectarea şi eliberarea documentelor permisive pentru construcţia, reconstrucţia sau replanificarea unor imobile, pentru elaborarea schiţelor de proiect, pentru eliberarea certificatelor de urbanism, dar şi pentru semnarea proceselor-verbale de recepţie finală a unor lucrări.

Pentru aceste servicii, solicitanţii de acte ar fi achitat sume importante de bani intermediarilor care, la rândul lor, transmiteau o parte din bani funcţionarilor din cadrul Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md