‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
9.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCâți agricultori au beneficiat până acum de subvenții

Câți agricultori au beneficiat până acum de subvenții

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

De la începutul lunii februarie şi până pe 20 octombrie, circa 2 660 de agricultori au beneficiat de subvenţii în valoare de 370 milioane lei, arată date ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), scrie Mold-street.

În acelaşi timp, au fost depuse circa 4 530 de dosare în valoare de aproximativ 700 milioane de lei, iar dosare noi mai pot pot fi depuse la Oficiile Teritoriale ale AIPA până la data de 31 octombrie curent.

Cel mai solicitat domeniu de investiții rămâne a fi procurarea tehnicii agricole şi a echipamentelor. În schimb pentru măsura 5 – servicii de consultanţă şi formare şi submăsura 2.3. – stimularea producătorilor agricoli pentru compensarea cheltuielilor la irigare, nu s-a dat niciun leu subvenţie.

Pe raioane lider detaşat este Cahul urmat de Cantemir și Căușeni. Cele mai puţine subvenţii le-au primit agricultorii din Bălţi (ceva mai mult de jumătate de milion de lei), Chişinău (circa două milioane lei) şi Vulcănești (circa 5,66 milioane lei).

În acest an, valoarea totală a Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) constituie 900 milioane de lei, din care peste 260 de milioane lei au fost distribuiți pentru acoperirea datoriilor din anul trecut. În consecinţă au mai rămas 630-640 de milioane lei. Anterior administraţia AIPA susţinea că în acest an, sunt înregistrate cu 40% mai multe cereri de subvenționare decât în 2017.

Totodată de regulă, în a doua parte a lunii septembrie și în luna octombrie se atestă cel mai mare flux de producători care se adresează la oficiile teritoriale AIPA pentru a depune cererile de subvenționare.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›