/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Protest în Germania pentru eliberarea lui Gheorghe Petic. La acțiune s-a alăturat și liderul PPDA, Andrei Năstase

21 octombrie 2018, ora 21:25

„Astăzi vrem să ne solidarizăm cu luptătorul adevărat și neînfricat pentru adevăr, Gheorghe Petic. El este persoana care a dat dovadă de curaj și dârzenie și a și a demascat schemele de contrabandă cu țigări de la hotare, scheme pe care guvernarea mafiotă a lui Plahotniuc le aplică de ani de zile”, a spus unul dintre protestatari, numind dosarul în care este reținut Gheorghe Petic drept unul fabricat la comandă.

Protestatarii au amintit și de cazul reținerii altui membru PPDA, Vlad Verbiți, pe care, la fel, îl consideră unul fabricat la comandă, dosarul intentat judecătoarei Domnica Manole pentru că a anulat hotărârea Comisiei Electorale Centrale din 30 martie 2016 care respingea organizarea unui referendum propus de Platforma „Demnitate şi Adevăr” şi obliga instituţia să iniţieze acel referendum republican.

„Facem apel către toți cetățenii din țară și din diasporă: nu fiți indiferenți și implicați-vă în apărarea democrației Republicii Moldova, implicați-vă în lupta cu clanurile mafiote, în susținerea deținuților politici și a familiilor lor”, spune manifestantul.

Liderul PPDA, care a fost recent într-o vizită în Statele Unite ale Americii, spune că unde ajunge vorbește despre cazurile de persecuție la care sunt supuși unii reprezentanți ai opoziției. „Trebuie să facem tot posibilul ca Gheorghe Petic să fie eliberat, să-și vadă familia, părinții, să fie alături de noi în lupta pentru libertate, democrație, stat de drept”, a spus Andrei Năstase.

Gepostet von Andrei Nastase am Sonntag, 21. Oktober 2018

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram