10:50:46 28.03.2024
Stiri

VIDEO, FOTO // ANGAJAMENTUL votat de cei „100 de mii” de participanți la „Adunarea Națională PDM - Pentru Moldova”: Vlad Plahotniuc a propus a „PATRA CALE” pentru R. Moldova

Partide/Comunicate 21.10.2018 12:47 Vizualizări6327 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // ANGAJAMENTUL votat de cei „100 de mii” de participanți la „Adunarea Națională PDM - Pentru Moldova”: Vlad Plahotniuc a propus a „PATRA CALE” pentru R. Moldova captură


UPDATE // Participanții la Marea Adunare a PDM au aprobat un angajament, textul căruia îl puteți citi mai jos:

„Noi, cei 100.000 de cetățeni moldoveni prezenți la Adunarea Națională „PDM pentru Moldova”, uniți de efortul comun pe care-l facem pentru dezvoltarea țării alături de guvernarea actuală și de dorința comună de a asigura un viitor bun pentru Republica Moldova, ne luăm următorul ANGAJAMENT:

1.Vom susține total orientarea politică Pentru Moldova a PDM. Considerăm că aceasta exprimă cel mai bine aspirațiile naționale ale moldovenilor și este cea mai eficientă abordare strategică pe care o poate avea un partid din Republica Moldova. Eforturile PDM în toate domeniile trebuie să aibă în vedere în primul și în primul rând interesele oamenilor Moldovei.

2.Vom sprijini în continuare cu toate forțele Guvernul Republicii Moldova. Salutăm rezultatele bune obținute în cele peste 1 000 de zile de guvernare, în care Moldova a realizat o creștere economică semnificativă și o creștere substanțială a veniturilor bugetare, iar cetățenii au beneficiat de majorarea salariilor, pensiilor, indemnizațiilor și ajutoarelor sociale. Solicităm în continuare Guvernului să ia măsuri pentru creșterea bunăstării cetățenilor, pentru creșterea veniturilor acestora.

3.Vom contribui și pe mai departe la programele de modernizare a Moldovei lansate sau anunțate în ultimul an de zile – în special Programul Drumuri Bune pentru Moldova, Programul Prima Casă, Serviciul de Urgență 112, Programul de Renovare a Școlilor și Grădinițelor, Programul Apă Bună pentru Moldova, Programul Tichete de Masă, Ghișeul Unic și construcția Arenei Chișinău. Aceste programe produc deja rezultate concrete, schimbând în bine viețile cetățenilor moldoveni, respectiv au potențialul de a face acest lucru la finalizare.

4.Vom ajuta guvernarea PDM în menținerea priorităților sectoriale asumate – educație, infrastructură și justiție – solicitând în același timp concentrarea de resurse suplimentare pentru a răspunde și mai bine acestor priorități.

5.Vom depune în continuare efort pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și pentru menținerea modelului occidental de dezvoltare a Moldovei. Suntem siguri că această abordare constituie cea mai bună soluție pentru asigurarea bunăstării moldovenilor. Îndemnăm clasa politică să avanseze ferm în implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și să fixeze ireversibilitatea procesului de modernizare a Republicii Moldova.

6.Vom fi alături de conducerea partidului în procesul de selectare a candidaților pentru alegerile din 24 februarie 2019. Avem convingerea că PDM va înainta cei mai buni candidați, care vor concura cu succes atât în circumscripțiile uninominale, cât și pe lista de partid.

7.Vom comunica oamenilor, prin toate mijloacele posibile, faptele guvernării PDM. Vom face acest lucru cu încrederea că partidul nostru și-a făcut datoria la guvernare și având convingerea că promisiunile îndeplinite sunt cea mai bună garanție a seriozității programului pe care-l pregătim pentru următorii patru ani. Pentru succesul acestui angajament, chemăm toți moldovenii să fie Pentru Moldova și alături de Partidul Democrat. Îi îndemnăm pe toți cetățenii țării, indiferent de etnie, să ajute la consolidarea societății noastre și împreună să lăsăm deoparte, pentru totdeauna, tot ceea ce ne dezbină și ne slăbește. Să fim uniți și optimiști, să fim puternici și muncitori, să fim învingători - Pentru Moldova!

Chișinău, Piața Marii Adunări Naționale, 21 octombrie 2018

UPDATE // Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat în discursul său din PMAN că, de-a lungul anilor, politicienii „au ademenit cetățenii cu povestea că cineva din afara țării va veni și va rezolva problemele Moldovei”, propunând trei direcții: integrarea europeană, integrarea euroasiatică și Unirea cu România.

„Moldovenii pot rezolva problemele cu propriile mâini. Suntem aici pentru a merge pe a patra cale - calea Pro-Moldova care duce spre moldoveni, pentru rezolvarea problemelor noastre, ale tuturor”, a spus liderul democraților.

Potrivit lui Vlad Plahotniuc, aceasta este „o doctrină națională, care ne-a lipsit de la Independență încoace”, ceea ce presupune că „satele noastre vor fi pline de activități ca altădată, cu infrastructură bună, cu mulți copii, cu locuri de muncă, astfel încât oamenii să nu ma fie nevoiți să plece peste hotare”.

Liderul PDM a anunțat reformarea R. Moldova în vaza celor mai bune modele din UE: Noi avem dreptul la propriul destin”.

UPDATE // Președintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că evenimentul de astăzi are scopul „să arătăm că suntem puternici, uniți pentru R: Moldova”. Potrivit lui Candu, lecția cea mai importantă pe care ar fi oferit-o PDM este „noi știm, noi vrem ș putem”, iar democrații „conduc țara exact așa cum trebuie - cu mână sigură și sufletul la oameni”.

În discursul său, spicherul a amintit și despre situația din Parlament, când tentativa de introducere a sintagmei „integrare europeană” în Constituție a eșuat, spunând că opoziția a picat testul.

„Când a fost vorba de un vot pentru Europa, opoziția de dreapta din Parlament, sfătuită de Maia și Năstase, a stat alături de socialiști! Au transformat cele 12 stele galbene de pe steagul UE, în steluțele roșii ale socialiștilor! Așa proeuropeni sunt ei?! Sunt proeuropeni cu numele, dar nu cu votul! Ei au trădat vectorul european al Moldovei!”, a spus Candu.

Candu este convins că „integrarea europeană se face acasă” și că „niciun partid din R. Moldova nu a făcut mai mult decât PDM pentru integrarea europeană a țării noastre”.

UPDATE // Premierul Pavel Filip a recunoscut că participă la „cea mai mare adunare PD” din istoria formațiunii. Oficialul a prezentat realizările înregistrate în ultimii trei ani de guvernare. „Am demonstrat că R. Moldova se poate ridica, că poate să aibă propriul său drum de dezvoltare. În primii doi ani am avut o creștere economică de 4%, iar anul acesta de 5%. Salariile și pensiile au crescut, inflația este sub control, iar cursul valutar stabil”, a spus Filip. Acesta i-a mulțumit și lui Vlad Plahotniuc pentru sprijinul acordat Guvernului. „Cu așa oameni, pot merge sigur pe orice drum. Nu am fost în viața mea mai mândru de partidul din care fac parte”, a adăugat premierul.

UPDATE // Președintele de onoare al PD și unul dintre fondatorii formațiunii, Dumitru Diacov, a menționat că manifestația de astăzi este pentru a consolida R. Moldova. „Suntem obligați să ducem acest drapel înainte. PD a fost creat pentru a diminua extremele care țin R. Moldova pe baricade. Noi nu putem ca 4 ani să ne mișcăm într-o direcție, iar următorii 4 ani în altă direcție. Vrem să construim o Moldovă tânără și modernă”, a precizat Diacov.

UPDATE // Vicepreședintele PD, Vlad Cebotari, a anunțat că în PMAN sunt „zeci de mii” de moldoveni. „Suntem o echipă competentă și toți suntem Pentru Moldova”, a spus Cebotari. După ce au fost prezentați Vlad Plahotniuc, Pavel Filip și Andrian Candu, a fost intonat imnul R. Moldova.



Partidul Democrat (PD) organizează astăzi un amplu miting în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). La această oră, PMAN este plină de oameni.

Organizatorii au anunțat anterior că la miting sunt așteptați între 60 și 100 de mii de cetățeni din toată R. Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md