Premierul ucrainean, Arsenii Iațeniuk, va veni în Moldova la invitația lui Valeriu Streleț

Premierul ucrainean, Arsenii Iațeniuk, va veni la Chișinău în urma unei invitații primite de la omologul său moldovean, Valeriu Streleț. Cei doi au avut ieri o discuție la telefon, în cadrul căreia au discutat mai mult subiecte de interes comun, în special legate de economie și securitate.

Astfel, premierii au căzut de acord să întreprindă măsurile necesare pentru reluarea în viitorul apropiat a activităţii Comisiei interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică.

În mod curios, deși în comunicatul guvernului se menționează că demnitarii au făcut ”un schimb de opinii pe marginea problematicii ce vizează securitatea regională”, conflictul transnistrean nu este menționat direct.

Pe de altă parte, presa ucraineană scrie că Valeriu Streleț l-a asigurat pe Arsenii Iațeniuk de sprijinul Moldovei în ceea ce ține de apărarea integrității teritoriale și a independenței Ucrainei.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.