Linkuri accesibilitate

Președintele României Klaus Iohannis a cerut demisia ministrului justiției Tudorel Toader


Tudorel Toader, imagine de arhivă
Tudorel Toader, imagine de arhivă

Președintele României Klaus Iohannis a cerut demisia ministrului justiției Tudorel Toader, după raportul critic al Comisiei de la Veneția, acuzând „comportamentul iresponsabil” al acestuia, relatează Hotnews. Iohannis susține că raportul Comisiei de la Veneția confirmă problemele semnalate în ultimul an în privința modificărilor legislației penale și reprezintă un semnal fără echivoc care ar trebui luat în considerare de actuala puterela București, pentru a nu împinge România pe o direcție incompatibilă cu valorile Uniunii Europene.

Comisia de la Veneția a publicat vineri recomandările sale finale privind modificările adoptate de Parlamentul României la Codul penal și de procedură penală. Experții Comisiei atrag atenția că modificările slăbesc eficiența sistemului judiciar penal când vine vorba de lupta împotriva corupției, a crimelor violente și a crimei organizate.

În replică la cererea de demisie a președintelui țării, Tudorel Toader s-a apărat spunînd că Ministerul Justiției nu a elaborat decât schimbările cerute de Curtea Constituțională. „Restul modificărilor celor doua Coduri au survenit în Parlament!” a scris Toader pe Facebook.

XS
SM
MD
LG