15:47:24 24.04.2024
Stiri

Zece alimente pe care le poți consuma chiar DACĂ au expirat

Știri 19.10.2018 11:02 Vizualizări5331 Autor: Ziarul National
Zece alimente pe care le poți consuma chiar DACĂ au expirat Sursa: secretele.com


Urăsc să arunc mâncarea suspectă că ar fi expirat. Ți se întâmplă să arunci mâncarea cu două zile înainte sau după data expirării? Știu că te doare să arunci banii pe fereastră pentru că nu ai apucat să consumi nici măcar jumătate din alimentul care doar ce a expirat.

Surpriză, există câteva alimente care pot rezista în fața acelei date „expiră la” sau „utilizați până la”!

Ceea ce probabil nu știți este că producătorii fac o estimare bazată pe factori cum ar fi producția, transportul și data achiziționării, atunci când pun data de expirare pe produse. În cazul alimentelor de mai jos, bazați-vă mai mult pe simțuri decât pe data inscripționată, atunci când vreți să le consumați.

Chipsuri

Chipsurile sunt bune chiar și câteva luni, dacă nu sunt deschise. În cazul în care le-ai deschis, valabilitatea este de două săptămâni.

Brânza

Cine a tăiat brânza? Cum brânza are propriul său miros, un miros unic, săriți peste acest pas și folosiți-vă ochii. Cu excepția brânzeturilor cheddar sau parmezan, aruncă brânza mucegăită.

Cheddar poate dura până la două luni după data „expirării” în frigider, nedeschisă, și până la șase săptămâni dacă este deschisă.

Asiago sau parmezan sunt valabile până la patru luni, după data expirării, dacă sunt refrigerate, și mai mult dacă sunt înghețate.

Ouăle

De obicei, vă puteți baza pe miros pentru a vă da seama dacă ouăle au expirat. Dar, ca să fiți și mai siguri, puneți un ou într-un pahar cu apă și, dacă plutește, nu este de bine. Asta pentru că oxigenul a pătruns în cochilie, făcându-l să se strice. În general, ouăle sunt bune timp de trei până la patru săptămâni de la data ambalării.

Cerealele

Personal, nu sunt un fan al cerealelor învechite, așa că odată ce este deschisă cutia, consider că trebuie să fie mâncat conținutul. Dacă ați deschis o cutie cu cereale, depozitați-le într-un recipient etanș, la loc răcoros, timp de până la șase luni.

Iaurtul

Iaurtul este valabil doar o săptămână sau două de la data deschiderii. În cazul în care a expirat, dar iaurtul este sigilat, bazează-te pe încă o săptămână în care îl poți consuma.

Ciocolata

Dacă ciocolata are dată de expirare, o puteți consuma până la patru luni, după acea zi. Dacă o puneți la frigider, este valabilă șase luni.

Pâinea

Pâinea vrac este valabilă doar o săptămână după data expirării, dacă este păstrată la temperatura camerei. Când este înghețată, o puteți consuma și după șase luni.

Produsele congelate

Fructele și legumele congelate pot fi păstrate până la 10 luni în congelator, dincolo de data expirării.

Ceaiul

Ceaiul uscat poate fi depozitat în cămară sau în congelator. Când data de expirare trece, mai poți consuma ceaiul între 6 și 12 luni, dacă este păstrat în cămară și până la doi ani, dacă este înghețat.

Condimente

Condimentele pot fi consumate de la 9 la 12 luni, după ce au expirat, dacă sunt păstrate în cămară. Sunt asemănătoare cu ceaiul, căci pot fi depozitate și la congelator.

Sursa: secretele.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md