/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO. VIDEO/ Dodon prezintă clădirea renovată a Președinției și anunță că va organiza Ziua ușilor deschise

missing
19 octombrie 2018, ora 10:25

După aproape zece ani de la tentativa de lovitură de stat, această clădire, clădirea instituției prezidențiale, care este un simbol al statului, al republicii Moldova, în sfârșit este reparată. Mă bucur să constat că acest simbol, de azi înainte va fi un simbol nu doar al statului, dar și al municipiului Chișinău și important că a fost reparat fără bani din bugetul de stat”, a spus Dodon.

În același timp el a anunța că în câteva săptămâni în clădirea se va permite accesul tuturor doritorilor. „Cel puțin o dată în două săptămâni va fi Ziua Ușilor deschise și toți cetățenii R. Moldova, locuitori nu doar ai municipiului Chișinău, dar și ai altor localități vor putea să vină să viziteze instituția prezidențială”, a subliniat șeful statului.

La finalul mesajului său, Dodon a mulțumim Turciei pentru renovarea clădirii.

Menționăm că, Președinția, devastată în timpul protestelor din aprilie,a fost reconstruită de o companie din Turcia, selectată în urma unei licitații, iar lucrările sunt efectuate de muncitori moldoveni. Președintele a spus că statul turc nu a cerut nimic în schimbul banilor pe care îi oferă pentru reparație. În total, lucrările ar putea costa 10 milioane de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram