Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Comisia Europeană solicită Chișinăului să…

Comisia Europeană solicită Chișinăului să implementeze o listă de reforme. Ce ascunde Guvernul?

Au trecut deja trei săptămâni de la întrevederea premierului Pavel Filip cu Johannes Hahn, comisar european pentru politica de extindere și vecinătate. În urma discuțiilor dintre cei doi oficiali, Johannes Hahn i-a înmânat premierului o listă de reforme ce trebuiesc implementate urgent de Guvernul de la Chișinău. Nici pe site-ul Guvernului, dar nici pe pagina de facebook a premierului nu a fost menționat nici măcar un cuvânt despre această listă de reforme.

Ziarul de Gardă a contactat-o pe consiliera principală a premierului, Stela Nistor, pentru a obține mai multe detalii despre lista de reforme și conținutul acesteea. Nistor a precizat însă că nu ne poate oferi informații, or astfel de documente nu se fac publice.

„Lista a fost transmisă personal dl-ui prim-ministru. Conform cutumei diplomatice, se prevede că această corespondență se face publică doar la inițiativa ambelor părți. Dacă este o chestiune de lucru, atunci se lucrează pe acest document și el nu se face public”, ne-a comunicat Stela Nistor.

La scurt timp, consiliera premierul a revenit însă cu un apel telefonic și ne-a îndemnat să expediem o solicitare de informații. Având în vedere că informația pe care o solicităm nu necesită a fi prelucrată sau analizată, am cerut ca răspunsul să ne fie expediat până pe 17 octombrie, doar că acesta nu a mai venit.

Pavel Filip și Johannes Hahn au avut o întrevedere pe 27 septembrie la New York în marja sesiunii Adunării Generale a ONU.