17:47:34 19.04.2024
Stiri

Liberal-democrații EXPLICĂ de ce nu au votat pentru „integrarea europeană” în Constituție: „Respingem orice formă de șantaj”

Partide/Comunicate 18.10.2018 16:18 Vizualizări1898 Autor: Ziarul National
Liberal-democrații EXPLICĂ de ce nu au votat pentru „integrarea europeană” în Constituție: „Respingem orice formă de șantaj” captură


Deputații Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) nu au votat astăzi pentru inițiativa Partidului Democrat (PD) de a introduce sintagma „integrare europeană” în Constituție, iar spicherul Andrian Candu i-a numit „trădători” pe cei 13 deputați liberali și liberal-democrați, adăugând că doar PD și Partidul Popular European din R. Moldova ar fi rămas „singurele formațiuni proeuropene din Parlament”.

Liberal-democrații au ripostat printr-o adresare către cetățenii R. Moldova.

„Populația R. Moldova este supusă unei puternice campanii de manipulare, scopul căreia este crearea unui haos informațional, cu inversarea valorilor și crearea unei agende politice false. PD este un partid profund antidemocratic, care, prin orice acțiune, respinge spiritul și conduita europeană, izolează tot mai decis R. Moldova. PLDM este un partid care pune integrarea europeană mai presus de orice alt obiectiv. Este o alegere civilizațională de care R. Moldova are nevoie în mod vital. PLDM nu poate trece însă peste principii fundamentale, de dragul unor interese electorale ale binomului PSRM-PD”, se arată în adresare.

Potrivit liberal-democraților, restabilirea statului de drept, revenirea la sistemul proporțional de vot, demonopolizarea economiei, libertatea justiției și a mass-media ar fi o dovadă că PD are atașamente față de civilizația europeană.

„PLDM respinge orice formă de șantaj și califică intenția PD a de a scoate în afara cadrului constituțional pe oricine care se pronunță împotriva integrării europene, drept o manifestare a caracterului său dictatorial profund antieuropean. Integrarea europeană este rezultatul deciziilor cetățenilor şi al instituțiilor europene. Nu trebuie să confundăm UE cu Uniunea Sovietică. Nu sintagma din Constituție poate garanta păstrarea cursului european, ci sutele de mii de cetățeni moldoveni ignorați și lipsiți de dreptul de vot”, spun reprezentanții PLDM.

De asemenea, aceștia au făcut referire și la necesitatea modificării art. 13 din Constituție. „Nu putem accepta dublele standarde în tratarea Constituției. Considerăm imperios necesar modificarea art. 13 din Constituție, cu introducerea noțiunii de „limbă română”, așa cum a cerut Curtea Constituțională. Suntem conștienți de pericolul revanșard al forțelor de stânga și, mai ales, de ura cu care aceștia tratează UE. Nu credem însă că modificarea Constituție este o garanție a ireversibilității acestui proces. UE cere reforme și nu propagandă”, se mai arată în adresarea PLDM către cetățenii R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md