Ministerul Sănătății a anulat Codul Portocaliu pentru rujeolă. În luna octombrie a fost depistat doar un singur caz

d4372d5e-0fda-4a38-914f-ae9fc09e4021

Datorită faptului că în această perioadă s-a constatat o scădere a îmbolnăvirilor de rujeolă a fost anulat Codul Portocaliu și s-a trecut la Cod Galben pentru rujeolă la nivel național. În luna octombrie a fost confirmat doar un caz de rujeolă față de luna septembrie – 19 cazuri.

 

Datorită faptului că numărul de vaccinări contra rujeolei, a crescut, acoperirea vaccinală pe țară fiind de 95%, în lunile august-septembrie, numărul de copii imunizați ajungând la 47.242 , astăzi, Comisia pentru Situații Excepționale a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în baza evaluării riscului de declanșare a urgenței de sănătate publică, a stabilit scăderea Codului Portocaliu, la Cod Galben pentru rujeolă la nivel național.

Menționăm că, riscul posibil de declanșare a urgenței de sănătate publică se menține și este determinat de evoluția situației epidemiologice la rujeolă cu posibila apariție a izbucnirilor în grupuri de populație cu nivel scăzut de vaccinare, acesta este determinat și de migrația intensă în teritoriile cu risc pentru rujeolă, inclusiv în statele vecine, Ucraina și România, precum și în alte state din Europa unde călătoresc cetățenii din Republica Moldova( Italia, Franța și Grecia).

În acest context, populația este îndemnată să evite călătoriile în țările afectate de rujeolă, precum: Rusia, România, Ucraina și să se vaccineze contra rujeolei, care este unica și cea mai efectivă metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu rujeolă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente