/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Mark Zuckerberg ar putea fi dat jos de pe „tronul” Facebook

missing
18 octombrie 2018, ora 14:51

Trezorierii din Rhode Island, Illinois și Pennsylvania și-au unit forțele pentru a semna o propunere lansată de Trillium Asset Management, în iunie. Acești oficiali controlează sute de miliarde de dolari proveniți din investiții de stat și fonduri de pensie.

Aceștia cer investitorilor Facebook să ia în considerare înlocuirea lui Zuckerberg cu un președinte independent. Semnatarii subliniază că 59% dintre companiile aflate în S&P 1500 separă rolurile de CEO și președinte, pentru a oferi o supraveghere independentă a guvernării asupra companiei.

Desigur, Zuckerberg ar putea fi înlăturat și din alte cauze: presupusul amestec al Rusiei în alegeri, breșa de securitate Cambridge Analytica, distribuirea de date către companii ca Huawei, proliferarea știrilor false pe platformă, propagarea unor postări care au încurajat la violență în Myanmar, India și Sudanul de Sud, alimentarea dependenței și a depresiei cauzate de rețeaua socială, dar și crearea unor filtre rasiale care împiedică minorități să vadă reclame.

S-ar putea ca Zuckerberg să nu plece prea curând de la Facebook. Datorită unei structuri speciale a companiei, acțiunile sale oferă o putere de vot de zece ori mai mare decât a restului investitorilor. Astfel, în prezent, acesta deține cam 60% din puterea de vot a companiei.

Firește, o acțiune concomitentă a investitorilor i-ar putea forța mâna lui Mark, dar e puțin probabil să se întâmple asta. ”Am creat platforma astfel încât dacă cineva să fie concediat pentru asta (n.r. scandalul Cambridge Analytica), eu ar trebui să fiu acela” – și totuși, e încă aici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram