/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Presa din Turcia îl citează pe Erdogan: „Țara așteaptă sprijinul fără ezitare al Moldovei în lupta împotriva Organizației Teroriste Fetullah”

missing
18 octombrie 2018, ora 14:20

„În lupta comună împotriva FETO, poporul turc așteaptă de la prietenii săi moldoveni să arate fără ezitare sprijinul necesar”, a declarat Recep Tayyip Erdogan la întrevederea cu omolodul său Igor Dodon, potrivit publicației turce Anadolu, citată de IPN.

„Erdogan a subliniat că FETO s-a infiltrat în Forțele Armate ale Turciei, în poliție, sistemul justiției și în toate instituțiile statului și a specificat că Moldova, de asemenea, e supusă riscului ca grupul terorist să facă același lucru în țară”, mai scrie presa turcă, potrivit sursei citate.

Accentuând că Gagauz-Yeri are o poziție specială în relațiile cu Moldova, Anadolu post arată că Erdogan a invocat în cadrul conferinței „discuția celor doi lideri despre importanța implementării schimbărilor legale referitoare la turcii găgăuzi”. În context, Anadolu post citează declarația liderul turc că „mecanismul de cooperare strategică la nivel înalt a fost stabilit”, notează IPN.

Prin Organizația FETO se are în vedere mişcarea lui Fethullah Gülen, oponentul lui Recep Tayyip Erdogan, catalogată de autoritățile de la Ankara drept organizaţie teroristă.

Amintim că, Recep Tayyip Erdogan întreprinde o vizită de două zile în Republica Moldova. Ieri, acesta a avut întrevederi oficiale cu președintele țării Igor Dodon și premierul Pavel Filip. Azi, Erdogan se află într-o vizită oficială la Comrat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram