/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ PD confirmă că organizează duminică un miting în Chișinău. PAS: Oamenii din regiuni sunt forțați să vină

missing
18 octombrie 2018, ora 13:32

Între timp, în Piața Marii Adunări Naționale se instalează deja scena pentru eveniment.

În același timp, potrivit președintei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, în raioane, oamenii sunt forțați să vină duminică la întrunirea din Chișinău.

„De câteva zile, mai mulți oameni ne atenționează că sunt forțați să se prezinte la mitingul organizat de către guvernare, un miting mare la care să ne informeze despre PD, despre planurile acestui partid. Oamenii cu care am discutat noi susțin că sunt intimidați și amenințați. S-au transmis dispoziții în raport cu numărul de persoane care trebuie să fie mobilizat. Oamenii nu pot să vorbească deschis despre aceasta căci riscurile sunt foarte mari”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă.

La rândul său, Igor Grosu, secretarul general al PAS, a dat exemplul unui angajat de la Registru care ar fi fost chemat la șefi să i să spună ca duminică să vină la întrunire. Când angajatul a întrebat dacă poate să nu participe, i s-a replicat faptul că poate să plece cu totul din funcție.

De asemenea, Grosu susține că în raionul Soroca, duminică vor fi preluate practic toate microbuzele care fac curse între localități pentru a aduce la Chișinău participanții la miting.

Rugat să comenteze aceste acuzații, Vitalie Gamurari  a spus: „Negăm aceste declarații, sunt făcute în contextul campaniei electorale”. 

În cadrul conferinței susținute azi, reprezentanții PAS au lansat „100 de adevăruri despre care Plahotniuc și PD nu vor vorbi duminică”. Aceștia au îndemnat oamenii să voteze care dintre aceste probleme sunt cele mai grave, în opinia lor.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram