22:33:45 28.03.2024
Stiri

Dodon jubilează după EȘUAREA modificării Constituției: „Nici parlamentarii declarați proeuropeni nu mai cred în vectorul european”. Acesta acceptă PROVOCAREA lansată de PD

Politică 18.10.2018 12:15 Vizualizări1924 Autor: Ziarul National
Dodon jubilează după EȘUAREA modificării Constituției: „Nici parlamentarii declarați proeuropeni nu mai cred în vectorul european”. Acesta acceptă PROVOCAREA lansată de PD


„Astăzi am văzut cu toții la ce nivel de susținere a ajuns ideea de integrare europeană. Nici parlamentarii declarați proeuropeni nu mai cred în vectorul european și nu îl vor fixat în Constituție. Nici nu era corect ca ideologia unor partide să devină ideologie de stat, deoarece așa ceva este antidemocratic și împotriva principiului de pluralism de idei”, a declarat astăzi președintele Igor Dodon, după ce în Parlament nu s-au adunat voturile necesare pentru introducerea sintagmei „integrare europeană” în Legea Supremă.

Potrivit șefului statului, acest subiect, conform Constituției, nu va putea fi pus la vot în Parlament pe parcursul unui an de zile.

„Iar după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, înțelegem cu toții că o majoritate proeuropeană nu va mai exista”, se arată sigur președintele.

Acesta s-a referit și la propunerea Partidului Democrat (PD) de a organiza un referendum consultativ privind „integrarea europeană”. „Vedem cum ei operează cu duble standarde. Anul trecut ei nu au acceptat referendumul consultativ propus de mine pe subiecte precum: anularea legii miliardului, dizolvarea Parlamentului și alegeri anticipate, reducerea numărului de deputați de la 101 la 71, introducerea Istoriei Moldovei în programul școlar. Noi însă nu ne temem să ieșim la consultări în fața poporului și acceptăm provocarea PD”, a adăugat oficialul.

Igor Dodon este sigur că votul la referendum va fi negativ, „deoarece după nouă ani de guvernare așa-zis proeuropeană, cetățenii nu mai au încredere nici în partidele de dreapta, nici în ceea ce propun aceste partide pseudo-europene, iar referendumul va confirma această dispoziție socială”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md