Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Ședința Parlamentului continuă. Lista…

VIDEO Ședința Parlamentului continuă. Lista chestiunilor de pe ordinea de zi

După ce includerea integrării europene în Constituție nu a fost susținută de majoritatea fracțiunilor parlamentare, deputații au revenit în plen pentru a continua ședința. Pe ordinea de zi se numără votarea în lectură finală a proiectului Codului serviciilor media auodivizuale ale R. Moldova. Deputații vor mai dezbate proiectul de lmodificarea a Codului Penal și Codului de executare. Agenda poate fi accesată AICI.

13.00: Fructele și legumele proaspete vor fi supuse controlului de conformitate cu cerințele de calitate. Deputații au examinat proiectul de lege cu privire la controlul de conformitate cu cerințele de calitate pentru fructele și legumele proaspete și l-au votat în prima lectură.Controlul va fi efectuat la toate etapele lanțului comercial până la consumatorul final și se va aplica persoanelor fizice și juridice, excepție fiind sectorul casnic. Controalele de conformitate vor fi efectuate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

12.56: Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică este abilitată cu competenţe de supraveghere şi control în domeniul dispozitivelor medicale. Parlamentul a examinat, în ședința de astăzi, modificarea Legii cu privire la dispozitivele medicale și a votat-o în prima lectură.

12.10: Deputații au votat în lectură finală proiectul Codului serviciilor media audovizuale ale R. Moldova. Astfel, a fost stabilită cota de 12 ore retransmisie în cazul furnizorilor publici naţionali comparativ cu 14 ore aprobate anterior, şi, respectiv 10 ore, în cazul furnizorilor regionali, comparativ cu 12 ore. Bugetul furnizorului public naţional de servicii media va fi constituit din subvenţii de la bugetul de stat şi din venituri proprii.

11.46: Fracțiunea PSRM cere audierea premierului și a reprezentanților forțelor de ordine cu privire la faptul că mai mulți cetățeni străini activează în cadrul instituțiilor de stat fără a trece un control al instituțiilor de securitate a statului. Drept exemplu, deputatul PSRM Novac a precizat despre activitatea unui reprezentant al Ambasadei SUA în cadrul instituției IGP.

Propunerea nu a întrunit numărul suficient de voturi.

11.43: PSRM au propus audierea ministrului Gaburici cu privire la raportul de activitatea a întreprinderilor de stat incluse în lista de privatizare, cum ar fi „Tutun-CTC”, „Barza Albă”, „Moldtelecom” etc. Inițiativa nu a fost susținută de majoritatea deputaților.