00:23:45 29.03.2024
Stiri

Delegația UE la Chișinău comentează inițiativa privind indroducerea „integrării europene” în Constituția R. Moldova: Ce așteptări are de la autoritățile moldovenești

Politică 18.10.2018 11:38 Vizualizări1646 Autor: Ziarul National
Delegația UE la Chișinău comentează inițiativa privind indroducerea „integrării europene” în Constituția R. Moldova: Ce așteptări are de la autoritățile moldovenești Europa Liberă


Delegația UE în Republica Moldova susține că pentru Bruxelles contează Acordul de asociere semnat cu R. Moldova care recunoaște aspirațiile europene ale republicii noastre și așteaptă de la autoritățile de la Chișinău să respecte valorile din acest document.

„Ceea ce contează pentru Uniunea Europeană în relațiile noastră cu Republica Moldova este Acordul de Asociere. În preambulul său (al doilea rând) se afirmă că aspirațiile și alegerea europeană a Republicii Moldova sunt recunoscute. În același timp, așteptăm ca autoritățile moldovenești să respecte pe deplin valorile incluse în Acordul de Asociere. Acest angajament nu este luat doar față de partenerii europeni, dar, și mai important, față de cetățenii moldoveni. În acest sens, este nevoie de o mai mare implementare în ceea ce privește statul de drept și respectarea standardelor democratice”, se arată într-un răspuns al Delegației UE la Chișinău, oferit pentru „Europa Liberă” vizavi de inițiativa Partidului Democrat de a introduce sintagma „integrare europeană” în Constituție.

Menționm că acest proiect a suferit astăzi un eșec în Parlament. Votul a 54 de deputați din majoritatea parlamentară a fost insuficient pentru a fi modificată Constituția.

Argumentele deputaților în foavoarea sau împotriva acestei inițiative le puteți citi AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md