/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

ULTIMA ORĂ! Introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție, votată în Parlament în prima lectură

18 octombrie 2018, ora 10:16

Proiectul, care a fost dezbătut la ședința anterioară a Legislativului, a fost supus votului înainte de a fi discutate propunerile la ordinea de zi.

Imediat după ce proiectul a fosta probat în prima lectură, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a vrut să supună proiectul pentru a fi votat în lectura a doua, însă președintele fracțiunii PL, Mihai Ghimpu, a intervenit de procedură. Acesta i-a reproșat președintelelui Legislativului că, după votarea unui proiect în prima lectură, conform Regulamentului, deputații au dreptul de a veni cu amendamente în decurs de zece zile.

La rândul său, Andrian Candu a spus că are dreptul să consulte deputații prezenți în sală și să supună votului în lectura a doua proiectul, dat fiind faptul că nici un parlamentar nu a venit cu solicitări în privința amendamenteler.

În urma schimbului de replici a fost anunțată o pauză de 30 de minute. Ședința va continua la ora 10:40.

Proiectul privind introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituția Republicii Moldova a fost înaintat de majoritatea parlamentară.

Azi-dimineață, în cadrul unei conferințe de presă, Mihai Ghimpu a anunțat că fracțiunea liberalilor din Parlament va vota proiectul înaintat de majoritatea parlamentară doar dacă deputații din majoritate vor vota și modificarea art. 13 din Constituție, cu privire la limba română.

Totodată, Andrian Candu a declarat, azi-dimineață, înainte de începerea ședinței Parlamentului, că ar putea fi organizat un referendum național pentru includerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție, dacă deputații din PL și PLDM nu vor vota proiectul.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram