(VIDEO) Pompierii continuă campania de prevenire a riscurilor de incendii prin instalarea detectoarelor de fum

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă campania de prevenire a riscurilor de incendii cu genericul O casă protejată – O viață salvată. Astfel, angajații IGSU au reluat acțiunile de instalare a detectoarelor de fum în locuințele oamenilor.

Peste 20 de familii din localitatea Chișcăreni a raionului Sîngerei urmează să beneficieze de detectoare de fum care vor reduce riscurile de producere a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon. Primele familii din satul Chișcăreni au fost vizitate astăzi de pompieri, care au și plasat instalațiile în camerele unde funcționează sobe.

Potrivit IGSU de detectoare de fum beneficiază oamenii în etate, familiile cu mulți copii sau persoane cu dizabilități. În sezonul rece trecut pompierii au montat aproape 3.000 de detectoare, iar peste 2.500 de familii din întreaga țară au beneficiat de acest proiect.

Pentru următoarea perioada IGSU planifică să instaleze detectoare de fum în mai multe locuințe din nordul, sudul și centrul țării. Scopul campaniei este de a evita producerea incendiilor și a intoxicării oamenilor cu gaze toxice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...