(video) Vlad Plahotniuc și Recep Erdogan au avut o cină de lucru. Ce subiecte au discutat

big-vlad-plahotniuc-si-presedintele-turciei-recep-erdogan-au-discutat-despre-consolidarea-relatiilor-moldo-turce

PDM a emis un comunicat în care anunță că, ieri, 17 octombrie, Vlad Plahotniuc s-a întâlnit la o cină de lucru cu preşedintele Turciei Recep Tayyp Erdogan, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova.

Discuţia cu preşedintele Erdogan s-a axat, totodată, pe modul în care poate fi crescută prezenţa investitorilor turci în Moldova şi pe modul în care poate fi intensificată şi mai mult cooperarea dintre Turcia şi Moldova.

Vlad Plahotniuc a subliniat şi faptul că relaţiile politice, strategice, economice sau de cooperare regională dintre Moldova şi Turcia au progresat mult în ultimii trei ani, amintind schimbul foarte bun de experienţă dintre cele două ţări în domenii cheie, precum construcţiile, turismul sau agricultura.

Însă, potrivit mold-street.comîn ultimii 10 ani, importurile produselor turcești au crescut cu 4 ori, iar exporturile cu 1.5 ori. În 2017, valoarea exporturilor moldovenești în Turcia a constituit 104 milioane de dolari, de 3 ori mai puțin decât importurile din această țarp, adică 304.4 milioane de dolari. În consecință s-a înregistrat o balanță comercială negativă de 200 milioane de dolari.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente