/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Asasinul lui Teodor Țaranu, condamnat la 13 ani de pușcărie. Cum comentează decizia instanței tatăl acestuia

17 octombrie 2018, ora 19:18

Instanța de judecată hotărăște Babin Boris Boris se recunoaște vinovat în săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 145 litera j Cod Penal. În baza acesteia se stabilește o pedeapsă cu închisoare pe un termen de 13 ani și patru luni”.

Babin își va ispăși pedeapsa într-un penitenciar de tip închis. Acesta a avut parte de o formă simplificată a procesului judiciar, întrucât și-a recunoscut deja vina.

Da, suntem de acord. Sentința o consider legală. Din 20 de ani o treime s-a scăzut. În principiu este pedeapsa maximă pentru articolul dat”, Sergiu Zamă, procuror.

Instanța a mai decis acordarea a 165 de mii de lei drept prejudiciu material și 300 de mii de euro prejudiciu moral pentru familia analistului politic, Anatol Țăranu. Tatăl victimei spune că până acum nu a înțeles de ce fiul său a fost omorât.

Practic l-a salvat de la 20 de ani. Dar asta a fost decizia judecătorilor. Eu sunt ferm convins că avocații vor contesta la curtea de apel și să vedem cum se va comporta curtea de apel. Nici judecata nu a răspuns la principala întrebare: care au fost motivele”, Anatol Țăranu, tatăl victimei.

Inculpatul a lipsit de la ședință, la fel ca și avocatul său. La sentință a asista doar un reprezentant legal. Acesta însă a evitat să răspundă la întrebările jurnaliștilor și a fugit de camere.

– Puteți să ne comentați cumva? – O zi bună! – Dar de ce nu doriți să ne spuneți nimic? Veți contesta decizia judecătorului? – Nu știu, urmează să discutăm”.

Tragedia s-a produs la sfârșitul lunii Iunie. Fiul analistului politic Anatol Țăranu a decedat după ce a fost împușcat, iar cadavrul a fost găsit de poliție lângă apartamentul său. La scurt timp a fost reținut principalul suspect, care s-a dovedit a fi vecinul victimei. Potrivit poliției, cei doi s-au luat la ceartă, ambii fiind în stare de ebrietate. Ulterior, Babin a tras în victimă de câteva ori din arma pe care o deținea legal. În timpul perchezițiilor, în apartamentul acestuia poliția a depistat patru arme de foc și muniții pe care acesta le-ar deține legal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram