/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Republica Moldova va avea un Sistem național de alertă teroristă. Cum va funcționa acesta

missing
17 octombrie 2018, ora 18:11

Azi, în cadrul ședinței de la Guvern, membrii Executivului au aprobat un proiect de decizie cu privire la înființarea Sistemul național de alertă teroristă.

Documentul urmărește prevenirea, descurajarea şi combaterea terorismului pe teritoriul Republicii Moldova. Aceasta cuprinde recomandările pentru cetățeni în caz de alertă teroristă, sarcinile autorităţilor cu atribuţii în domeniu și prevede gradarea situaţiei de securitate antiteroristă în funcţie de pericolele interne şi cele regionale.

SNAT are 4 niveluri: scăzut (culoare albastră),  moderat (culoare galbenă), ridicat (culoare portocalie) și critic (culoare roșie). La fiecare nivel de alertă stabilit, autoritățile competente vor întreprinde măsuri specifice pentru asigurarea securității naționale.

Tot astăzi, membrii Guvernului au aprobat Regulamentul privind organizarea și desfășurarea testelor antiteroriste. Acestea sunt necesare pentru a îmbunătăți sistemul de asigurare a protecției antiteroriste, precizează reprezentanții Cabinetului de Miniștri într-un comunicat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram