22:01:00 19.04.2024
Stiri

Deţinătorii de patente din R. Moldova, îndemnaţi să treacă la o nouă formă de activitate: Procedură SIMPLIFICATĂ

Economie 17.10.2018 16:59 Vizualizări1766 Autor: Ziarul National
Deţinătorii de patente din R. Moldova, îndemnaţi să treacă la o nouă formă de activitate: Procedură SIMPLIFICATĂ


Autorităţile centrale îndeamnă deţinătorii de patente din R. Moldova să treacă la o nouă formă de activitate, care presupune asigurarea evidenței contabile într-un mod simplificat și utilizarea aparatelor de casă, şi promit simplificarea procedurii de trecere a întreprinzătorilor de la activitatea în bază de patentă la cea independentă.

„Trecerea la activitatea independentă oferă aceeași libertate și posibilitate de a-și dezvolta afacerea. Posibil că noi nu am oferit oamenilor cele mai bune condiții pentru activitatea independentă - mai există multe chestiuni legate de birocrație și proceduri sofisticate. Trebuie să oferim condiții atractive pentru ca oamenii să poată lucra”, a spus Pavel în cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului.

Miniştrii au analizat posibilitățile de oferire a unor facilități suplimentare la practicarea activității independente, printre care simplificarea evidenței contabile, reducerea controalelor, recalcularea în funcție de perioada efectiv lucrată a impozitului achitat anual de antreprenori, precum și scutirea acestora de taxe suplimentare. Totodată, a fost examinată posibilitatea creării unui soft, după modelul ghișeului unic, pe platforma căruia va fi examinată fiecare etapă de înregistrare a cererilor de activitate independentă. Pentru a asigura protecția socială a întreprinzătorilor independenți, urmează a fi analizată opțiunea aplicării unor reduceri la procurarea poliței de asigurare medicală.

Discuțiile asupra propunerilor menționate vor continua în cadrul grupului de lucru, cu participarea autorităților și reprezentanților care dețin patentă. În cadrul negocierilor, urmează a fi găsite soluții comune pentru a face cât mai avantajos procesul de trecere la noua formă de activitate.

În ultimii doi ani, peste 1 550 de persoane din 9 192 de deținători de patentă au trecut la activitatea independentă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md