(foto) Premieră: Noul flagship dedicat pieţei din China – Skoda Kodiaq GT

Noul Skoda Kodiaq GT este noul model de top al mărcii cehe în China. Primul SUV coupe, destinat exclusiv pieței chinezești, reprezintă următoarea etapă în campania de lansări SUV a producătorului ceh. Cu prezența sa puternică, dinamică și conectivitate de ultimă generație, Kodiaq GT este noul purtător al acestor standarde pe cea mai importantă piață pentru Skoda.

China devine astfel singura ţară din lume în care Skoda oferă un total de patru modele SUV: Kamiq, Karoq, Kodiaq și noul Kodiaq GT.

Pentru prima dată în segmentul SUV, Skoda oferă un vehicul care combină robustețea și versatilitatea unui SUV cu eleganța sportivă și dinamismul unui coupe, cu noul KODIAQ GT, atrăgând atenția noilor grupuri de consumatori orientați spre un stil de viaţă activ.

“Skoda Kodiaq GT este o etapă importantă în strategia Skoda pentru piaţa Chinei. Este primul SUV coupe în gama noastră de modele special concepute pentru piața chineză. Suntem încrezători că acest model Skoda, sportiv și elegant, va atrage noi grupuri de clienți și va oferi o experiență de conducere și mai impresionantă pentru clienții noștri din China”, a declarat Dr. Ralf Hanschen, președintele ŠKODA China.

Spre deosebire de un Kodiaq obişnuit, modelul GT este mai scund cu 27 de mm (1.649 mm) şi mai scurt cu 63 de mm (4.634 mm). Lăţimea de 1.883 mm şi ampatamentul de 2.791 de mm au rămas neschimbate. Evident un al treilea rând de scaune nu se oferă, iar volumul portbagajului nu a fost anunţat deocamdată.

Partea frontală a noului model de 4.63 metri lungime este caracterizată de o capotă largă și o grilă neagră cu linii verticale cromate. Farurile cu LED-uri, bara de protecţie tridimensională cu al său splitter integrat, cu prize largi de aer, îi întăresc aspectul puternic. Linia acoperișului care se înclină ușor începând cu spatele ușilor frontale, care merge spre hayonul plat, îi conferă lui Kodiaq GT un profil dinamic. Arcurile puternice din zona roţilor și pragurile laterale finisate în culoarea caroseriei, cu elemente negre mat, contribuie și la robustețea versiunii coupe a acestui SUV mare.

Partea posterioară a automobilului, acolo unde s-au efectuat mai multe schimbări, prezintă nişte stopuri LED noi, cu forme cristaline şi realizate într-un design caracteristic pentru Skoda. O bandă reflectorizantă subţire se poate găsi pe bara de protecţie și creează un accent suplimentar pe difuzorul de culoare neagră. Două terminaţii rotunde ale eşapamentului îşi fac apariţia prin acest element din urmă.

Apropo, Kodiaq GT devine primul model de serie din China care poartă marcaje sub forma unor litere individuale, poziţionate pe centrul uşii portbagajului, în locul unui logo.

Interiorul noului KODIAQ GT este, de asemenea, sportiv și elegant, combinând spațiul tipic al SUV-urilor cu liniile emotive ale unui coupe. În interior, ochiul este îndreptat imediat spre materialele de înaltă calitate, scaunele profilate acoperite cu piele și panoul de bord virtual personalizabil, care vine ca standard. Viitorul proprietar va mai avea acces la o gamă de soluţii practice Simply Clever, dar şi la un punct de acces Wi-Fi sau interfeţe MirrorLink, Apple CarPlay și Carlife de la Baidu, pentru a fi mereu online.

Gama de propulsoare pentru KODIAQ GT include două motoare eficiente: un motor TSI de 2.0 litri şi cu 186 de CP, care trimite puterea doar roţilor din faţă sau o unitate TSI de 2.0 litri cu 220 de CP, care lucrează standard împreună cu un sistem de tracţiune integrală şi o cutie de viteze DSG cu şapte trepte.

Numeroase sisteme de asistență, inclusiv cel de monitorizare a unghiurilor moarte, de frânare automată și un cruise control adaptiv cu funcție stop-go, sunt prezente pentru a asigura o siguranță maximă.

Noul KODIAQ GT își sărbătorește premiera oficială în China la Salonul Auto de la Guangzhou, care va avea loc în perioada 16-25 noiembrie 2018. Preţul de start al maşinii este deocamdată necunoscut.

Vezi şi: (video) PARIS 2018: Premieră mondială – Noul Skoda Kodiaq RS

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/