Linkuri accesibilitate

O instanță din Chișinău a anulat procesul-verbal de amendare a primarului ales Andrei Năstase pentru agitație electorală


Liderul PPDA Andrei Năstase în timpul unui protest împotriva decizie de a declara nule alegerile locale din capitală
Liderul PPDA Andrei Năstase în timpul unui protest împotriva decizie de a declara nule alegerile locale din capitală

Judecătoria centru din Chișinău a declarat nul procesul-verbal prin care Andrei Năstase, câștigătorul alegerilor nevalidate pentru postul de primar, a fost amendat pentru agitație electorală în ziua alegerilor, relatează Jurnal.md. Agitația electorală a fost și principalul motiv care a stat la baza anulării rezultatelor scrutinului local din capitală.

Într-o primă reacție pentru Radio Europa Liberă, avocatul Dumitru Pavel, care apără în instanță interesele primarului ales Andrei Năstase, a precizat că „această hotărâre este cu recurs, dacă nu o va contesta nimeni în termen de 15 zile, ea va intra în vigoare și deja va constitui un temei de inițiere a procedurii de revizuire a cauzei de invalidare a alegerilor.”

Pe 19 iunie, mandatul primarului ales Andrei Năstase a fost invalidat de magistrați, iar rezultatele alegerilor anticipate au fost declarate nule. Decizia fost menținută de instanțele ierarhic superioare.

XS
SM
MD
LG