Ceremonia de întâmpinare a președintelui Erdogan la sediul Președinției Republicii Moldova// VIDEO

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, este întâmpinat la Președinția Republicii Moldova. Președintele turc începe miercuri o vizită de două zile în Republica Moldova, la invitația președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

După ceremonia oficială de întâmpinare a președintelui turc la sediul renovat al Președinției, va avea loc întrevederea tête-à-tête a a președinților Igor Dodon și Recep Tayyip Erdoğan.

PRO TV scrie că oficialul turc a fost întâmpinat pe Aeroportul Chișinău de Igor Dodon, dar că după ceremonia de întâmpinare oficialii au ieșit pe uși diferite. Igor Dodon a ieșit printr-o parte a aeroportului, iar Erdogan prin alta.

Șeful statului a venit la aeroport împreună cu soția.

Programul zilei de astăzi include întrevederea în format lărgit a delegațiilor oficiale, urmată de semnarea declarației comune de cooperare strategică între Republica Turcia și Republica Moldova. De asemenea, Igor Dodon și Recep Tayyip Erdoğan vor face declarații pentru presă.

Tot astăzi va avea loc ceremonia de dezvelire a plăcii inaugurale de dare în exploatare a clădirii Președinției și plantarea a doi copaci în curtea Președinției.