01:58:21 25.04.2024
Stiri

Demnitarii străini cărora le-au fost asigurate măsuri de SECURITATE sporite: În timpul vizitelor lui Joe Biden și Angela Merkel au fost SUDATE gurile de canalizație, iar pe unele clădiri au fost amplasați LUNETIȘTI

Politică 17.10.2018 12:03 Vizualizări1353 Autor: Ziarul National
Demnitarii străini cărora le-au fost asigurate măsuri de SECURITATE sporite: În timpul vizitelor lui Joe Biden și Angela Merkel au fost SUDATE gurile de canalizație, iar pe unele clădiri au fost amplasați LUNETIȘTI


Măsurile de securitate luate de organele de drept din R. Moldova, cu ocazia vizitei președintelui Turciei, Recep Erdogan, la Chişinău, au provocat nemulțumirea mai multor cetățeni, iar Poliția s-a apărat, spunând că aceste măsuri sunt dictate de „protocoalele internaționale și de legislația R. Moldova”.

Anterior, organele de drept au luat astfel de măsuri de securitate sporite în timpul vizitei din 2011 a vicepreședintelui SUA, Joe Biden, și în 2012, atunci când în R. Moldova a fost cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

„R. Moldova a mobilizat peste 3 000 de poliţişti şi gărzi de corp pentru vizita vicepreşedintelui american, Joe Biden, la Chişinău, care vor colabora cu cel puţin 100 de angajaţi ai serviciilor speciale americane”, a anunţat atunci ministrul Afacerilor Interne Alexei Roibu, transmite medifax.ro.

Atunci au fost verificate toate clădirile, magazinele şi podurile pe o rază de 50 de metri în jurul traseului pe care urma să se deplaseze oficialul american. Tot atunci, au fost sudate și gurile de canalizare de pe traseul pe care s-a deplasat Biden. Pe unele clădiri au fost amplasați chiar și lunetiști americani, în vederea asigurării pazei vicepreședintelui SUA.

De asemenea, în cadrul vizitei cancelarului german Angela Merkel au fost luate măsuri similare. Atunci a venit de la Berlin un grup de ofițeri din paza cancelarului, iar Ministerul Afacerilor Interne a anunțat mai multe restricții.

„Miercuri, 22 august, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, va sosi la Chişinău într-o vizită de lucru. Securitatea membrilor delegaţiei oficiale de acest nivel impune întreprinderea unui complex de măsuri de protecţie şi pază care, cu regret, vor crea impedimente la circulaţia liberă a automobilelor şi a cetăţenilor pe unele străzi ale capitalei. În scopul asigurării la cel mai înalt nivel a desfăşurării vizitei în R. Moldova a cancelarului Germaniei, Angela Merkel, MAI, în colaborare cu Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat, dar şi alte instituţii guvernamentale, au întreprins un șir de măsuri pentru a preveni şi a contracara eventuale încălcări ale ordinii de drept şi a altor acţiuni ilegale.

Totodată, ţinând cont de practicile internaţionale de ramură şi cerinţele serviciilor specializate în domeniul asigurării securităţii demnitarilor de stat, în cadrul planificării măsurilor de protecţie şi pază, au fost elaborate mai multe trasee de deplasare a cortegiilor persoanelor protejate, cu restricţiile respective”, se arată într-un comunicat de presă al MAI din 2012.

Recep Erdogan este cel de-al treilea oficial de rang înalt căruia i se asigură măsuri de securitate sporită în R. Moldova. La cel ca și în cazul vicepreședintelui SUA și cancelarului German, acesta se va deplasa prin R. Moldova cu un automobil blindat, care a fost transportat din Turcia cu o zi înainte de vizita sa.

Responsabilii organelor de drept au anunțat pentru astăzi şi mâine mai multe restricții pentru șoferi, dar și pietoni.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md