08:42:48 20.04.2024
Stiri

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus se BÂLBÂIE atunci când este întrebată despre solicitarea ONU ca Rusia să-şi retragă trupele militare din Transnistria

Politică 17.10.2018 11:19 Vizualizări1338 Autor: Ziarul National
Purtătoarea de cuvânt a MAE rus se BÂLBÂIE atunci când este întrebată despre solicitarea ONU ca Rusia să-şi retragă trupele militare din Transnistria Sputnik


Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, nu ştie ce să răspundă atunci când este întrerbată despre solicitarea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) vizavi de retragerea trupelor militare şi a armamentului rusesc din pe teritoriul R. Moldova.

Întrebată, ieri-seară, în cadrul unei videoconferinţe, despre cererea repetată a premierului Pavel Filip de la Adunarea Generală a ONU ca Federaţia Rusă să-şi retragă trupele din stânga Nistrului, Maria Zahorova a încercat să caute răspunsul în notiţele pe care le avea cu ea.

„Eu pot să apelez prima dată la această întâlnire la notiţe, nu cred că voi spune ceva nou. O secundă, o secundă... Poziţia o ştiţi. Nu o pot găsi. Haideţi, până o caut, poate mai avem întrebări", a răspuns iniţial Zaharova, citată de Pro TV.

Nici după alte câteva întrebări, aceasta nu a găsit răspunsul: „Întrebarea despre contingentul militar s-o mai lăsăm. Să caut".

Până la urmă, tot căutând răspunsul, Zaharova a recunoscut că e o întrebare grea": „Grupa operativă care se află acolo păzeşte depozitele militare. Pentru mine, mai grele întrebări ca cele ce ţin de regiunea transnistreană nu sunt”.

Menţionăm că, la aceeaşi videoconferinţă, purtătoarea de cuvânt a MAE rus a declarat că Moscova
„nu susţine pe nimeni" la alegerile parlamentare din R. Moldova, dar că „are aşteptări" de la acest scrutin.

„Noi nu susținem pe nimeni. Cunoașteți poziția principială a Federației Ruse. Sunt afacerile interne ale unui stat suveran. Însă dacă vorbim despre așteptările pe care le avem după ce cetățenii moldoveni își vor exprima voința, în mod suveran, independent și fără ca să fie influențați de factori externi, atunci, așa cum am mai spus, suntem deschiși pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale”, a declarat Zaharova.

În altă ordine de idei, Zaharova a declarat că introducerea sintagmei „integrare europeană" în Constituţia R. Moldova nu va avecta relaţiile Chişinăului cu Moscova.

„Vreau să menționez că noi nu vedem niciun fel de contradicții în faptul că un stat, orice stat din lume, care este suveran, să dezvolte relații cu asociații integraționiste, cu organizații internaționale sau cu alte țări. Noi considerăm că nu există niciun fel de contradicții dacă vor să dezvolte relații și cu Federația Rusă, și cu o parte terţă", a zis Maria Zaharova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md