Comandantul Armatei Naţionale, la Conferinţa Şefilor Apărării din SUA

Şeful Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, a participat marţi, 16 octombrie, la Washington, la Conferinţa Şefilor Apărării pe domeniul combaterii ameninţărilor extremiste.

În cadrul evenimentului, care a reunit şefi ai Apărării din 82 de state, au fost abordate subiecte referitoare la combaterea ameninţărilor actuale la adresa securităţii globale cauzate de organizaţiile extremiste violente, precum şi importanţa parteneriatelor şi a comunicării sporite pentru identificarea şi contracararea unor astfel de ameninţări.

În marja conferinţei, generalul Cutie a avut o serie de întrevederi cu omologi din Lituania, Estonia, Georgia şi reprezentanţi ai Forţelor Armate ucrainene, în cadrul cărora oficialii au discutat despre principalele realizări pe dimensiunea militară şi identificarea unor noi domenii de colaborare în acest sens.

La Washington, comandantul Armatei Naţionale s-a întâlnit şi cu ambasadoarea Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, Cristina Balan, pe care a informat-o despre priorităţile instituţiei de apărare, inclusiv consolidarea parteneriatului strategic cu SUA.

În acest sens, generalul Cutie şi-a exprimat convingerea că numirea unui ataşat militar va impulsiona cooperarea dintre cele două ţări.

Conferinţa Şefilor Apărării pe domeniul combaterii ameninţărilor extremiste se desfăşoară pentru al treilea an consecutiv. Republica Moldova participă la eveniment pentru prima dată.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.