08:36:15 18.04.2024
Stiri

Președintele Turciei, Recep Erdogan, întâmpinat cu PROTESTE la Chișinău: Programul vizitei președintelui turc în R. Moldova

Politică 17.10.2018 09:26 Vizualizări4430 Autor: Ziarul National
Președintele Turciei, Recep Erdogan, întâmpinat cu PROTESTE la Chișinău: Programul vizitei președintelui turc în R. Moldova The Times of Israel


Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, care începe astăzi o vizită de două zile în R. Moldova, va fi întâmpinat cu proteste la Chișinău.

Mișcarea de Rezistență ACUM anunță o manifestație cu genericul „Stop dictaturii” pentru astăzi, cu începere de la 12:15, în fața Ambasadei Turciei din Republica Moldova.

Agenda vizitei lui Recep Tayyip Erdoğan include pentru ora 12.00 ceremonia oficială de întâmpinare a acestuia, împreună cu soția Emine Erdoğan, la sediul Președinției R. Moldova. În centrul capitalei sunt interzise astăzi protestele, iar circulația va fi restricționată.

Președinții Erdogan și Igor Dodon vor face o fotografie, după care va urma o întrevedere tête-à-tête a celor doi președinți.

Va urma întrevederea în format lărgit a delegațiilor oficiale, ca și semnarea declarației comune de cooperare strategică între Republica Turcia și Republica Moldova.

După aceasta, cei doi șefi de stat vor face declarații de presă și va urma ceremonia de dezvelire a plăcii inaugurale de dare în exploatare a clădirii Președinției și plantarea a doi copaci în curtea Președinției.

În după-amiaza zilei, președintele Turciei se va întâlni și cu premierul Pavel Filip.

Joi, pe 18 octombrie, Recep Tayyip Erdoğan va pleca în Găgăuzia unde va participa la inaugurarea oficială a Casei de Cultură din mun. Comrat, a sediului medical de diagnostic, va ține un discurs în Piața Adunării Populare a Găgăuziei, iar ulterior va inaugura grădinița nr.1 „Hodja Nasreddin” din același oraș.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md