/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Primăria Chișinău anunță compania care va efectua lucrările de reparație a blocului avariat de pe bd. Moscova

missing
17 octombrie 2018, ora 09:32

Compania „ExFactor Grup” SRL a fost fondată în 2014, iar conducătorul companiei este Vladimir Tonu. Compania a fost subiectul mai multor investigații jurnalistice. Astfel, potrivit ZdG, compania „ExFactor Grup” SRL a efectuat lucrări de construcție a unui hotel în centru istoric al capitalei, pe adresele str. Bucureşti 62/Pârcălab 37.

Agentul economic s-a remarcat prin lucrările de modernizare a Aeroportului Internaţional Chişinău, gestionat de „Avia Invest”, controlată de Ilan Şor.

De asemenea, Exfactor Grup, potrivit investigatii.md, a construit un bloc de locuințe cu opt niveluri din Parcul „Valea Trandafirilor”. Complexul rezidenţial de lux, cunoscut sub denumirea de High Park, a fost ridicat de Exfactor-Grup, firmă care a înălţat blocuri de locuinţe şi pentru judecători. Chiar dacă este înconjurat de copaci, iar lucrările s-au desfăşurat pe fundalul protestelor, funcționarii Primăriei Chișinău au dat atunci asigurări că imobilul a fost construit legal, după ce terenul a fost scos din hotarele parcului. Pentru sursa citată, Sergiu Borozan, arhitectul-şef al municipiului Chişinău a declarat că terenul pe care este construit blocyl a fost scos din hotarele parcului „cu multe întrebări”.

Beneficiar al lucrărilor este Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare a Primăriei Chișinău, iar în calitate de proiectant al obiectivului a fost stabilit Institutul municipal de proiectări „Chişinău-proiect”, succesorul de drept al autorului care a proiectat blocul de locuinţe în anul 1979.

„Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare va asigura, de asemenea, executarea lucrărilor de restabilire a funcţionalităţii lifturilor şi a tuturor comunicaţiilor inginereşti din interiorul blocului locativ avariat, concomitent cu lucrările de proiectare şi de construcţie”, informează serviciul de presă al Primăriei.

Amintim că, în urma exploziei din blocul de pe bulevardul Moscova au murit cinci persoane, iar alte opt au fost rănite, printre care și un pompier.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram