Linkuri accesibilitate

Premierul Armeniei, Nikol Pașinian, a anunțat că își dă demisia pentru a forța organizarea unor alegeri parlamentare anticipate


Premierul Armeniei, Nikol Pashinian, a anunțat că își dă demisia pentru a declanșa procedura unor alegeri parlamentare anticipate. „Îmi dau demisia. Le urez tuturor succes la alegeri”, a declarat Pașinian, într-o intervenție la televiziunea națională.

Despre posibila sa demisie, premierul de la Erevan a anunțat pe 2 octombrie, la un protest al susținătorilor săi, după ce deputații au adoptat o lege care face mult mai dificilă dizolvarea Parlamentului.

Organizarea de alegeri anticipate este una din principalele promisiuni făcute de Pașinian în timpul protestelor în masă din primăvară, care l-au adus la putere.

Astfel, dacă în următoarele două săptămâni parlamentarii nu vor reuși, din cel mult două tentative, să aleagă un nou premier, Legislativul va fi dizolvat.

Potrivit serviciului armean al Europei Libere, fracțiunile parlamentare au anunțat că nu vor alege un nou prim-ministru.

„Este o zi importantă. Armenia începe o nouă etapă istorică ce se poate rezuma astfel: să fie dusă până la capăt revoluția populară nonviolentă, de catifea, începută în primăvară”, a declarat astăzi Pașinian.

Anterior, trei din patru fracțiuni în Legislativul armean s-au pronunțat împotriva unui eventual scrutin anticipat în luna decembrie, așa cum insistă premierul, pe motiv că este prea puțin timp până atunci. Pașinian a calificat poziția acestora drept o „contrarevoluție” și o încercare de a obstrucționa alegerile.

XS
SM
MD
LG